CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE Cjepivo stiglo, poznati termini u ljekarnama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I ove godine nastavlja se već uobičajena praksa cijepljenja protiv gripe u ljekarnama. Cjepiva su stigla, a s cijepljenjem se kreće u ponedjeljak, 19. listopada. Zainteresirane osobe koje ne spadaju u rizične skupine i žele se cijepiti, ne mogu samo doći u ljekarnu i kupiti cjepivo već za njega treba imati recept.
– Pacijenti će se naručivati svakih deset minuta, a cijepljenje će provoditi liječnik. Liječnik obiteljske medicine treba propisati recept za cijepljenje, to isto cjepivo kupuje se u ljekarni gdje se cijepljenje i provodi. U slučaju da ljudi nemaju recept, liječnik koji će provoditi cijepljenje moći će propisati recept nakon obrade, mjerenja temperature i razgovora s pacijentom – kaže ravnateljica Ljekarne Bjelovar Katarina Fehir-Šola.
Pacijenti koji cjepivo mogu dobiti besplatno, cijepljenje mogu obaviti u ordinacijama obiteljskog liječnika. U tu grupu spadaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, trudnice i zdravstveni djelatnici. Fehir-Šola napominje kako je cijepljenje vrlo važno i to posebno sada kada može doći do poklapanja gripe i koronavirusa.
– Zasigurno će doći do poklapanja gripe i Covida 19, a svi znamo da su simptomi vrlo slični. Isto tako, ako osoba oboli od jedne i druge bolesti, to može biti jako opasno i komplicirano. Zato je preporuka svih zdravstvenih djelatnika da se obavezno provede cijepljenje protiv gripe kako bi se barem taj dio iskorijenio i time očuvalo zdravlje pučanstva – rekla je Fehir-Šola.
Fehir-Šola ističe da mjesta panici nema i da će cjepiva biti. Isto tako napominje da pacijenti koji kupuju cjepivo na privatne recepte i donose ga liječniku, isto neće moći primiti. U ljekarni Bjelovar na adresi Petra Preradovića 4 termini za cijepljenje su 19., 21. i 23. listopada od 8 do 10 sati te 20. i 22. listopada od 16 do 17 i 30. Za rezervaciju termina zove se na brojeve 043 241 907 ili 091 603 8577. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!