RUKOMETAŠICE U ŠTRAJKU Pleško: Nastojat ćemo riješiti problem ovaj tjedan!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar su u štrajku. Zbog neisplate plaća prestale su s treninzima i to u trenutku kada igraju bolje nego ikad. Jedna od njih, Karmela Pokopac, kazala je kako smatra da zaslužuju svoju plaću. Posljednju su dobile za rujan.
-Čekamo da nam se isplati plaća jer mislim da mi to stvarno zaslužujemo, imamo pet od pet pobjeda, treniramo svaki dan po dva puta dnevno i mislim da stvarno zaslužujemo svoju plaću. Najbolji smo klub u županiji, igramo Europu – riječi su Pokopac koja je odala kako namjeravaju štrajkati, odnosno ne trenirati sve dok se neke stvari ne promjene i dok sve ne dođe na svoje mjesto.
Predsjednik kluba Dario Pleško kazao je da je svjestan da cure igraju bolje nego ikad i razumije da ih pogađa neisplata dogovorenih plaća. No, koronakriza dovela je Klub do financijskih gubitaka, tvrdi.
-Ništa se nije realiziralo što se tiče sponzorskih ugovora, nemamo financije niti od prodaje karata, dobili smo i neke nove namete i nove probleme zbog korone. Mlađi pogoni nisu nam trenirali jer nisu mogli u dvorane tako da nas je to sve zajedno dovelo u velike financijske probleme, sve se to skupilo baš na kraju godine – priznao je Pleško i otkrio kako su u pregovorima s novim sponzorima, no ono što je trebalo biti gotovo u tjedan ili dva, rastegnulo se na nekoliko mjeseci.
-Nadamo se da ćemo to riješiti ovaj tjedan, čut ću se ja opet i danas s njima, a jedino što im mogu poručiti jest da radimo sve što možemo da što prije ispunimo njihove uvjete te da se djevojke vrate svojim treninzima – zaključio je Pleško.
Prema riječima Karmele Pokopac trener Hrvoje Cikoja na strani je igračica i pruža im potpunu podršku.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!