5 jednostavnih načina za uštedu struje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nikad kao danas nije bilo važnije štedjeti, a najbolji način za to je prilagoditi svoje navike prije nego što nas na to prisile visoki računi.
Ovo je 5 naših savjeta za uštedu električne energije.

1) Led svjetiljke

Koristite li halogene žarulje, krajnje je vrijeme da ih zamijenite LED-icama. LED svjetiljke su mnogo učinkovitije od običnih žarulja i mogu trajati i do 25 puta duže.

2) Energetski učinkoviti uređaji

Biranjem uređaja s niskom potrošnjom struje, poput A+++ hladnjaka ili televizora, možete uštedjeti značajne iznose novca na računima za struju. Bez obzira je li vaš stari zamrzivač još uvijek u funkciji, ako je stariji od deset godina, kroz niže račune za struju investicija u novi zamrzivač vrlo brzo će se isplatiti.

3) Isključivanje uređaja

Steknite naviku da isključite uređaje kada ih ne koristite. Koristeći neki uređaj, kao što je televizor, samo kada ga stvarno koristite, možete uštedjeti puno struje.

4) Fino podešavanje klima uređaja

Podešavanjem temperature na klima uređaju na nižu vrijednost tijekom zime i višu tijekom ljeta, možete uštedjeti značajne količine struje.

5) Solarna energija

Korištenjem solarne energije za grijanje vode ili generiranje struje, možete uštedjeti novac na računima za struju, ali i pridonijeti održivom načinu života.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!