Janović: Penavi nije pošlo za rukom unijeti razdor među ljude. Baš suprotno…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučerašnja Kolona sjećanja u Vukovaru bila je jedna od najvećih do sada. Špiro Janović, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, ali i potpredsjednik Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj za HTV je kazao da smo jučer svjedočili dvama iznimnim događajima.
– Hrvatski narod je jasno pokazao poštovanje za patnju Vukovara, njegovog naroda i hrvatskih branitelja koji su branili Vukovar, ali isto tako ljubav, poštovanje i ono zajedništvo koje je u stvari temelj naše pobjede u Domovinskom ratu i temelj naše hrvatske domovine, rekao je Janović.

Posljednjih 20 dana, dodaje Janović, svjedoci smo snažne kampanje vukovarskog gradonačelnika gospodina Ivana Penave i njegove stranke s pokušajima da se unese razdor, nemir među hrvatske branitelje i hrvatski narod.

-Mogao bih čak reći da se potakne mržnja. To nije uspjelo. Hrvatski narod je danas jasno rekao NE. Vukovar ima ogromno značenje. Vukovar nije samo nekakav mali grad na istoku Hrvatske. Vukovar je simbol, Vukovar je svima nama u srcu. Biti gradonačelnik Vukovara, to nije samo odgovornost, to je i čast. Nažalost, njegov gradonačelnik se u ovim danima pokazao nedorastao tome, izjavio je Janović.
– Hrvatski branitelj ne može biti razjedinitelj. Nažalost gradonačelnik nije hrvatski branitelj, kazao je među ostalim Špiro Janović.

Ovoga puta političari su bili na začelju Kolone. Janović ističe da “ovo nije mjesto gdje se veliča političare, već je to mjesto gdje se trebamo sjetiti naše patnje, muke, ne samo u Vukovaru, već i Škabrnje, svih stratišta”.
– Vukovar je bio velika moralna pobjeda. Pobijedili smo u ratu. Pobjeđujemo danas u Vukovaru, pobijedit ćemo i u budućnosti sve što budućnost nosi, rekao je Janović.
Govoreći o Vukovaru danas, rekao je da je on – arhitektonski prelijepi grad te da je država mnogo uložila u Vukovar.
– Nažalost, postoje neke rane koje ne cijele, ali ova podrška hrvatskog naroda, dobra volja svih, nadam se da će pridonijeti tome i da u dušama ljudi, a najviše u dušama ljudi koji su izgubili sve, nađe se snage – to je ono što pomaže, a ne pozivi na netrpeljivost i razdor, izjavio je Janović za HTV.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!