Ministrica se sastala sa svinjojgojcima, evo što su dogovorili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je ministrica Marija Vučković javila predsjedniku Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije Dobromiru Čoviću da je jučer u Iloku, Čović je organizirao sastanak s ministricom. Na sastanku je bio i predsjednik Odbora za svinjogostvo Hrvatske Antun Golubović te 10-ak svinjogojaca, javlja https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dnevnik-nove-tv-doznaje-sto-je-ministrica-vuckovic-dogovorila-u-slavoniji—814376.html.
Kako se doznaje, na sastanku je dogovoreno da za sve svinje iz objekata treće kategorije, koje budu isporučene na klanje u periodu od 1.10. do 31. 12. 2023., teže od 145 kilograma žive vage, odnosno koje na liniji klanja budu teže od 115 kilograma, budu plaćeni od mesne industrije 1,04 eura po kilogramu žive vage te od ministarstva 2 eura što ukupno iznosi 3,04 eura kilograma žive vage, što je euro više nego do sada. Trupovi ispod 115 kilograma bit će plaćeni 0,84 eura što znači 1,84 eura kilograma žive vage.
Od nove godine najavljen je i izlazak veterinara i inspektora na teren radi rekategorizacije iz nižih kategorija u višu kategoriju na objektima gdje se dogodila zaraza i eutanazija. Sudeći po dogovorenom, žele reći tko želi prodati može prodati, ne mora hraniti, javlja https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dnevnik-nove-tv-doznaje-sto-je-ministrica-vuckovic-dogovorila-u-slavoniji—814376.html.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!