Zimske službe bijeli pokrivač nije iznenadio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nismo imali bijeli Božić, ali snijeg je ipak stigao i razveselio sve ljubitelje bijelih pahulja. Najmanje mu se vjerojatno vesele vozači, ali srećom prvi snježni pokrivač ove zime, zimsku službu nije iznenadio. Bjelovarske prometnice čisti osam vozila, a pripremljeno je tisuću tona posipala i nekoliko tisuća tona kamenog agregata. Kao i obično, čisti se po prioritetima.

-Sve ekipe Poduzeća za ceste izašle su u ponoć na posipavanje gradskih i prigradskih naselja i intenzivno se posipa solju. Ekipe još uvijek rade i čistit ćemo dok god cesta ne bude crna. Prioriteti su od centra grada prema periferiji i glavne prometnice, bivše županijske ceste i neke ulice – kaže voditelj Zimske službe i redovnog održavanja Poduzeća za ceste Alen Šoštarko.

S 23 vozila, tisuću tona posipala i isto toliko kamenog agregata, barem za sada, raspolažu i Ceste d.d koje su zadužene za ostatak županije. I oni su na prometnice izašli noćas kada su prvi put posipali sol da bi od jutra krenuli čistiti prema prioritetima – prvo se čiste državne i glavne županijske ceste, a potom ostale županijske i lokalne. Stanje je svuda podjednako.

-Ima specifičnih područja, recimo Rakitnica i brdski dijelovi gdje padne malo više snijega, ali u cijeloj županiji je palo pet do deset centimetara snijega – navodi voditelj Zimske službe Krunoslav Knezić.

Vozačima se savjetuje oprez, a ostalima da uživaju u snježnim radostima i probaju napraviti snjegovića. Naravno ondje gdje neće smetati drugima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!