Premijerka Sandra Benčić Hrvatsku bi odvela u blokadu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nedugo nakon što su uvalili košaricu svojim „prirodnim” koalicijskim partnerima iz SDP-a, Možemaši su predstavili vlastitu kandidatkinju za premijerku, Sandru Benčić. Želja za vlastitim premijerskim kandidatom u tom pokretu očito je bila jača od želje za suradnjom neophodnom za promjenu vlasti.

Benčić je ušla u ring s aktualnim premijerom Andrejem Plenkovićem i kazala da Hrvatska može bolje baš na isti dan kada su to rekle i agencije za kreditni rejting koje su Hrvatskoj povećale izglede za prelazak u financijsku ligu prvaka.

Nepokošeni grad

Uvijek može bolje, to je jasno, no Možemo! nije uspio pokazati da u Zagrebu može bolje, pa makar im konkurencija bio Milan Bandić, pokojni političar kojeg su obilježile brojne kontroverze, ali i kaznene prijave i optužnice.

Bandićev Zagreb pao je Možemašima u krilo nakon njegove iznenadne smrti, a taj im je nenadani poklon trebao poslužiti kao odskočna daska da svoje političke vještine prošire diljem Lijepe naše.

Međutim, hrvatska metropola od nepokorenog postala je nepokošeni grad, a Možemaši su umjesto u stranku prerasli u lokalni kult.

Pokazalo se da se lijevo-zeleni aktivisti puno bolje snalaze sa zviždaljkama u ustima nego s lopatama u rukama, ali i jednako tako da nisu sposobni zatomiti svoja ega koja su napuhali prosvjednim akcijama, braneći gradove od kapitala.

Aktivizam je jedno, a posao drugo

U ostatku Hrvatske, tamo gdje su uopće postojale natruhe Možemaša, razbijene su prvom prilikom. Dušica Radojčić, pulska Možemašica s više od 20 godina aktivističkog staža u Zelenoj Istri snažno se zalagala protiv izgradnje novog hotela u tom gradu, a kada su shvatili da njihova borba nema ni zdravorazumsku, a kamoli pravnu osnovu, raspisali su referendum koji je – propao.

Možemaši su aktivisti, a voditi državu je posao.

Sanda Benčić svakako vrijedi kao saborska zastupnica i njezine govorničke vještine ne treba podcjenjivati, no kako stoji Benčić kada je vođenje pravog posla u pitanju?

Njezin obrt pod nazivom „EU savjetovanje” svako malo je u blokadi, a buduća premijerka kazala je da u probleme upala jer joj podstanarka nije platila račun za telefon. I što će sada, prosvjedovati ispred svog stana?

Kada bi Benčić na jednak način vodila Hrvatsku, vjerojatno bi i Hrvatska vrlo brzo završila u blokadi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!