Nije trebalo dugo čekati na drugi Grbinov autogol. Ovoga puta asistirao mu je njemački premijer

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prašina s SDP-ovog štrika još se nije ni slegla, a predsjednik te stranke Peđa Grbin ponovno briljira. Ovoga puta lupio je da njemački političar Olaf Scholz uopće nije bio popularan u Njemačkoj kad se kandidirao pa je svejedno postao premijer. Bio je Grbinov argument kojim je nastojao umanjiti kritike na račun vlastite nepopularnosti među biračima.

Već istog dana Grbina je demantirao novinar DeutscheWelle-a Srećko Matić objavivši rezultate istraživanja uoči njemačkih parlamentarnih izbora u rujnu 2021. godine. Po tim istraživanjima Scholz je bio drugi najpopularniji njemački političar, odmah iza Angele Merkel koja se ionako nije kandidirala za Bundestag.

SDP i Grbin kao predsjednik stranke koja pretendira preuzeti vlast u Hrvatskoj i voditi je kroz kompleksnu mrežu utjecaja u Europskoj uniji tako već u startu pokazuje jednake osobine kao i njegov prethodnik Davor Bernardić.

Podsjetimo, bivši predsjednik SDP-a naprosto je briljirao u svojem neznanju prilikom završnog sučeljavanja s i tada i danas aktualnim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Bernardić je tada, među ostalim, izlanuo da je Charles Michel predsjednik Europske komisije, iako je riječ o predsjedniku Europskog vijeća.

Riječ je o pogrešci koja možda i nije toliko upečatljiva prosječnom biraču kojeg takve „sitnice” ne zanimaju, ali takva pogreška govori o nečemu mnogo dubljem – o nepoznavanju osnova o načinu na koji EU funkcionira.

Bernardićev nasljednik očito je zadržao kontinuitet nepoznavanja vanjske politike, a ponešto ga i nadgradio. Naime, Grbin ovoga puta nije odgovarao na pitanje je li Scholz u tom trenutku bio popularan ili ne. Grbin je došao pripremljen da na pitanje o vlastitoj nepopularnosti odgovori upravo tako kako je odgovorio. Ne zna Grbin, a ne znaju ni savjetnici.

U nadi da će ublažiti negativni publicitet povodom „štrik-kampanje” u kojemu je SDP gotovo pa promovirao suicid, Grbin je sada pokazao iznimno neznanje u vanjskoj politici.
Nakon prvog autogola, zabio si je još jedan. Baš ga je krenulo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!