Lijeva oporba otkrila glavne adute u predizbornoj kampanji – sendvič, voda i izlet u Zagreb!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Dobro jutro! Ideš možda na prosvjed s autobusom u subotu ispred groblja u Varaždinu, u 8.30, povratak u 15.30 s osiguranim sendvičem i vodom. Javi ako možda ide još netko.”
Otprilike ovako izgledaju poruke koje ovih dana građanima diljem zemlje stižu od predstavnika lijevih oporbenih stranaka koje su za subotu najavile prosvjed protiv aktualne Vlade, potaknut izborom novog državnog odvjetnika. Gore navedena poruka, koju navodno potpisuje SDP-ova saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, podsjeća na lanjsku situaciju iz Srbije i Vučićeve „sendvič-prosvjede”. Svima koji su pristali sudjelovati u njegovoj farsi obećao je dva sendviča, dvije boce vode, prijevoz autobusom do Beograda i honorar do 1500 dinara. Izuzev tih 1500 dinara iliti otprilike 15 eura, izmedju “kreativne” hrvatske lijeve oporbe i Vučićevog modela uvezenih prosvjeda ima previše sličnosti.
Istodobno, ista ta oporba, sudeći prema porukama u javnosti, deklarativno je zgrožena Vučićem.
Sutrašnji prosvjed u Zagrebu organizira lijevo-liberalna opcija od 11 stranaka. Većina njih najveći bazen pristaša ima u Zagrebu, no očito nisu sigurni da mogu bez uvezenih prosvjednika sami napuniti mali Markov trg pa su primorani organizirati autobuse potencijalnih prosvjednika iz Splita, Varaždina i drugih gradova.
I nije odabir mjesta prosvjeda jedino što se pokazalo kao organizacijski problem za Grbina, Benčić i ostatak ekipe. Prvo su poručili kako su na prosvjed dobrodošli svi, no onda su se predomislili i jasno poručili kako desnu oporbu ondje ne žele.
Zanimljivo je i kako se danima trude javnosti objasniti kako ovo što rade nema nikakve veze s izborima, iako im je slogan „Dosta je – odmah na izbore”. Intenzitet poruka protiv Vlade, Plenkovića i HDZ-a na društvenim mrežama SDP-a, Možema, Socijaldemokrata i ostalih organizatora posljednjih nekoliko dana značajno je porastao. Važno je istaknuti ovo – porastao – jer su se i prije prosvjeda poruke lijeve oporbe svodile uglavnom na kritiku i vrijeđanje vladajućih. Ne na programe i ideje za poboljšanje standarda hrvatskih građana, već na pokušaje diskreditiranja političkih protivnika. Ni Možemo, ni SDP, ni bilo tko drugi od suorganizatora sutrašnjeg mitinga nije do sada uspio objasniti po čemu su baš oni bolji od vlasti koju Hrvatska trenutno ima i što to točno nude hrvatskim građanima. Osim sendviča, boce vode i jednodnevnog izleta u Zagreb.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!