Kolakušić prijetnjama pokušava zaustaviti istinu o plaćenim statistima na skupu svoje stranke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mislav Kolakušić javno prijeti uredniku i vlasniku portala Klikni.hr tužbom zbog članka koji je objavljen 19. ožujka u kojemu se navodi da je stranka Pravo i Pravda putem agencije Prva klapa d.o.o. angažirala i platila statiste na stranačkom skupu na Zagrebačkom velesajmu 16. ožujka.

No, Kolakušić ide dalje pa javno prijeti i svima koji su prenijeli članak portala Klikni.hr te svima onima koji imaju namjeru pisati o slučaju u kojem su plaćeni statisti nazočili skupu stranke Pravo i Pravda.

Javne prijetnje tužbom

Tako Mislav Kolakušić na svojoj facebook stranici prijeti i između ostalog piše: ‘U tijeku je podnošenje kaznene tužbe zbog klevete i građanske tužbe radi naknade štete protiv glavnog urednika i novinara portala Klikni.hr, Vedrana Cindrića koji je objavio da je Pravo i Pravda putem agencije Prva klapa d.o.o. angažirala statiste. Osnivač i jedini vlasnik portala Klikni.hr je Miljenko Manjkas iz Zagreba. Njegovu povezanost s predmetnom klevetom utvrđujemo’ – stoji, između ostalog, u javnoj prijetnji Kolakušića te dodatno spominje i ostale portale i urednike koji su o tom, do sada nezabilježenom slučaju na hrvatskoj političkoj sceni pisali, ali ih mi ovdje sada nećemo spominjati kako bi ih zaštitili od eventualnih neugodnosti zbog Kolakušićevih prijetnji. .

Ponovimo, navedeni skup stranke Pravo i Pravda održao se u nedjelju 16. ožujka na Zagrebačkom velesajmu, a portal Klikni.hr je o slučaju da su plaćeni statisti prisustvovali skupu pisao tri dana poslije, 19. ožujka, kada smo prikupili dokaze od onih koji su bili plaćeni statisti na navedenom skupu.

Agencija tražila statiste

Naime, portal Klikni.hr u posjedu je screenshota sms-a agencije Prva klapa d.o.o. koja se bavi okupljanjem statista za snimanje igranih filmova, TV reklama, glazbenih spotova i slično.

U navedenom sms-u od 11. ožujka (5 dana prije skupa stranke Pravo i Pravda) agencija koja se bavi okupljanjem statista traži odaziv većeg broja statista za popunjavanje mjesta za predstavljanje političke stranke. I to baš za 16. ožujka (datum održavanja skupa) na Zagrebačkom velesajmu (mjesto održavanja skupa), u satnici kada je stranka Pravo i Pravda imala svoj skup. Štoviše, u pozivu čak piše i honorar dolaska na skup, a on je iznosio 13 eura.

 

Naime, agencija statistima nije napisala o kojoj se stranci radi, već samo da se ne radi o HDZ-u ni SDP-u.

Nadalje, navedena agencija Prva Klapa na svojoj facebook stranici 7. ožujka objavila je status u kojem traže statiste u dobi od 16 do 70 godina za event u Zagrebu. Jasno, radi se o datumu 16. ožujka od 11.30 do 13.30 sati. Točna na dan i u točno vrijeme kada se održavao skup stranke.

No, zanimljivo, agencija Prva klapa je naknadno izbrisala taj post na facebooku, no portal Klikni.hr ima u posjedu screenshot objave.

 

No, ni to nije sve.

Portal Klikni.hr je u posjedu fotografije skupa koju je snimila osoba koja je kao statist nazočila na skupu stranke Pravo i pravda, ta osoba je za nazočnost na navedenom skupu plaćena 13 eura (baš kao što i piše u sms-u firme Prva klapa d.o.o.).

 

Portal Klikni.hr Kolakušićeve prijetnje shvaća kao pokušaj plašenja i ušutkavanja medija zbog otkrivanja činjenice da su za svoj skup plaćali statiste. I koliko god takvi pokušaji bili snažni, portal Klikni.hr će i dalje istinito izvještavati o tom i svim sličnim slučajevima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!