Šokantni podaci za Peđu Grbina i Sandru Benčić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dnevnik Nove TV objavio je u petak rezultate istraživanja o trenutnom rejtingu potencijalnim kandidatima za premijera koje je proveo u suradnji s Ipsosom. Da su danas izbori i da se premijer bira izravno, najbolje bi prošao Andrej Plenković (HDZ), koji može računati na podršku 20-ak posto ispitanika. Na drugom je mjestu Sandra Benčić (Možemo) s 8,2 posto posrške, a na trećem Ivan Penava (DP) kojeg bi odabralo 6,7 posto ispitanika. Tek na četvrtom mjestu je SDP-ov lider Peđa Grbin sa 6 posto podrške.
Spomenuto istraživanje pokazalo je još jednu Grbinovu tragediju – na čelu potencijalne nove hrvatske Vlade ne vidi ga ni trećina SDP-ova stranačkog tijela. Glas bi mu dalo njih svega 28,4 posto. Može računati i na potporu 5 posto birača stranke Možemo, 4 posto birača HDZ-a te 4,5 posto apstinenata.
Sandru Benčić bira 44,7 posto “njezinih” te mal manje od 20 posto birača SDP-a. Desnica je ne želi, osim Domovinskog pokreta čijih je 3 posto birača spremno podržati je za premijerku.
Ivan Penava uživa podršku 52,9 posto birača Domovinskog pokreta, 10,7 posto birača Mosta, 4,6 posto SDP-ovih, a ne žele ga HDZ i Možemo.
Kao i u pojedinačnoj utrci za premijera, i ovdje najbolje stoji Andrej Plenković kojemu je u utrci za još jedan mandat na čelu Vlade 80 posto članova HDZ-a. Tu je i 5,6 posto birača Domovinskog pokreta, 2,7 posto birača SDP-a i 2,5 platforme Možemo, javlja Nova TV.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!