Državni tajnik: Dva puta sam zvao zagrebačkog pročelnika zbog dočeka vaterpolista!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Državni tajnik za sport Tomislav Družak rekao je u utorak da kod Ministarstva turizma i sporta i Vlade nije bilo pomanjkanja komunikacije u vezi s organizacijom dočeka vaterpolista i da je dvaput kontaktirao pomoćnika gradskog pročelnika za sport koji nije dobio odgovor od nadređenih.

“Jedina je istina kako od strane Ministarstva turizma i sporta te Vlade nije bilo pomanjkanja komunikacije, a evidentna je bila želja za organizacijom dočeka, iako je to do sada uvijek isključivo bilo u organizaciji gradova, koji su dočekivali naše proslavljene sportaše”, stoji u Družakovoj objavi na facebooku.

Družak navodi da je neposredno nakon što su se vaterpolisti plasirali u finale telefonski dvaput kontaktirao pomoćnika gradskog pročelnika za sport Milana Pavelića.

Zamolio ga je da pita svoje nadređene ima li Grad namjeru odnosno želi li organizirati doček vaterpolista, no Pavelić, nakon toga nije imao odgovor od nadređenih koje je, kaže, upoznao s temom te nije dobio nikakvu uputu.

“Vidjevši kako Grad ne pokazuje interes, a želeći da ipak na svečan način dočekamo vaterpoliste, započeli smo s organizacijom dočeka zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom u Zračnoj luci Franjo Tuđman”, navodi Družak.

Dodaje i da je predsjednik Vlade Andrej Plenković s obzirom da nije mogao biti nazočan na dočeku u Zračnoj luci, donio odluku o prijemu delegacije u prostorijama Vlade.

Vezano za to da su dosad dočeci bili isključivo u organizaciji gradova, kao iznimku je naveo 2022. godinu “kada je Vlada želeći pomoći Gradu Zagrebu i nudeći svoje resurse, preuzela koordinaciju organizacije dočeka Vatrenih”.

Ako čak i zanemarimo sve ove navedene činjenice, koja je bila prepreka gradonačelniku Tomaševiću ili njegovom predstavniku, da pozdrave i dočekaju vaterpoliste u Zračnoj luci. Ili je i za to čekao poseban poziv?”, napisao je Družak.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak kako mu je žao što nije bilo organiziranog dočeka vaterpolista u Zagrebu i kako je u vezi s dočekom vaterpolista došlo do problema u komunikaciji s resornim ministarstvom i sportskim savezom s kojima se dočeci zajedno organiziraju.

Podsjetivši kako je dosad praksa bila da dočeke organiziraju Vlada i Grad Zagreb, ustvrdio je da ovoga puta nije bilo nikakve pisane komunikacije prema gradskoj upravi.

Navodno je bila neka komunikacija telefonom na nekim nižim operativnim razinama, no to nije došlo do nas, rekao je Tomašević poručivši kako očekuje da resorno ministarstvo komunicira s nacionalnim sportskim savezima i Gradom. (Hina)

Foto: HGK


PODIJELI S PRIJATELJIMA!