SJAJNI KUGLAČI Košutić prvak Hrvatske, Kasumović brončani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na kuglačkom prvenstvu Republike Hrvatske članovi Kuglačkog kluba Bjelovar ostvarili su odlične rezultate. U kategoriji seniora brončanu medalju osvojio je Darko Kasumović, a Željko Košutić osvojio je naslov prvaka u pojedinačnoj konkurenciji. Košutić je otkrio više detalja o pobjedi.

-Ja sam igrao protiv Bojana Vlakevskog, Makedonca koji je ove godine dobio naše državljanstvo. Inače igra u Zaprešiću i dečko je jedan od najboljih svjetskih kuglača. Pobjedio sam Vlakevskog i iako sam u finalu gubio, na kraju sam preokrenuo rezultat i pobijedio Mušanića za par čunjeva u doslovno zadnjih par kugli – kazao je Košutić.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak ugostio je predstavnike Kuglačkog kluba izrazivši zadovoljstvo postignutim uspjehom.

-Što se tiče Kuglačkog kluba Bjelovar, svi znamo da tradicija kuglanja u Bjelovaru postoji već dugi niz godina. Klub je vrlo, vrlo aktivan u sportskoj zajednici Grada Bjelovara i ovo je sad vjerojatno kruna njihove karijere. Imati prvaka države u bilo kojem sportu velika je stvar za naš grad – istaknuo je Hrebak.

Predsjednik Kuglačkog kluba Bjelovar Stjepan Manjkas naglasio je prošlogodišnje prvenstvo u kojem su u ligi ostali na samo tri igrača i zahvaljujući njima završili prvenstvo.

-Stvarno su sportaši od glave do pete, i jedan i drugi, treniraju i rezultat se vidi. Bez treninga nema ni rezultata. Nakon dugo vremena dobili smo jedno pravo pojačanje, jednog mladog dečka koji krasno kugla – rekao je Manjkas.

Preko sportske zajednice, za Kuglački klub Grad Bjelovar osigurao je 90 tisuća kuna uz dodatna ulaganja od 50 tisuća kuna. (Doris Aleksić)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!