SVEČANO REZANJE VRPCE Gospodarstvenici već zainteresirani za hale u Poduzetničkom inkubatoru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečanim rezanjem vrpce, u prisustvu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, pušten je u rad Proizvodno – poduzetnički inkubator u Grubišnom Poljem. Tim povodom, održana je i završna konferencija projekta vrijednog gotovo 11,5 milijuna kuna, financiranim u 99,33 postotnom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh pojasnio je što se u novom objektu nalaziti.

-U sklopu inkubatora nalazi se 8 hala veličine 112 četvornih metara, te poljoprivredni laboratorij za ispitivanje kakvoće tla i poljoprivrednih proizvoda – pojašnjava Mađeruh.

Projekt je, nadalje ističe Mađeruh, potpora poljoprivrednicima, s ciljem što kvalitetnije proizvodnje i što manjeg učešća, ali i što više ekološki bazirane poljoprivrede. Što se tiče hala, gradonačelnik ističe kako za njihovo korištenje već postoji interes.

-Za četiri hale već imamo zainteresirane gospodarstvenike. Riječ je o novim i mladim poduzetnicima, koji već imaju iskustva u poslu. Čekat će ih tri godine besplatnog korištenja prostora – obrazložio je Mađeruh detalje.

Unutar institucije djeluje i Razvojna agencija Agro koja već sada zapošljava troje visokoobrazovanih ljudi koji će educirati sve one koji će pomoć i trebati. Dodajmo, projekt je završen 6 mjeseci prije isteka krajnjeg roka, a Mađeruh taj uspjeh pripisuje odličnoj suradnji svih subjekata koji su sudjelovali u realizaciji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!