FINIŠ KAMPANJE Građani ravnodušni na poruke kandidata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ove nedjelje, 22. prosinca, biramo novog predsjednika ili predsjednicu. Posljednji je dan predizborne kampanje u kojoj smo slušali o kolačima, tome kako se netko devedesetih skrivao u ormaru, a zatim i što je tko tražio u tuđim ormarima. Kandidati i kandidatkinje su svoje protukandidate i ljude iz njihovih tabora “častili” epitetima neradnika, lopuža i prevaranata i kao da su se natjecali u tome tko će biti dovitljiviji u odgovorima i uvredama. No, na osnovu čega svih 11 predsjedničkih kandidata traži povjerenje građana? Koje su osnovne točke njihova programa, za što se zalažu? Upravo smo to provjerili na bjelovarskim ulicama. Do građana, barem onih koji su sudjelovali u našoj anketi, glavne poruke onih koji se vide na Pantovčaku nisu došle. Pitali smo ih jesu li kandidati i kandidatkinje jasno iskomunicirali svoje programe.

Ivanka Horvat

-Mislim da ne, bojim se da je to sve samo farsa. Sve to slušamo godinama na svakim izborima – kaže Mesarov. Ivanka Horvat smatra kako svi nešto obećavaju, no ona se tome ne želi zamarati.

–Sve je to isto, svi isto govore. Nude dosta toga, svi obećavaju da će biti bolje, a vidjet će se što će biti od toga – smatra Jasna Bajser.

Jasna Bajser
Mirko Mesarov

Što kandidati nude? Dario Juričan koji se pobrinuo za izbornu parodiju se zalaže za korupciju svima, Mislav Kolakušić i Miroslav Škoro žele veće ustavne ovlasti predsjednika i lakše raspisivanje referenduma – Škoro želi proširiti mogućnosti predsjedničkog sazivanja sjednice Vlade, Kolakušić bi birao premijera. Zoran Milanović kroz kratke poruke nudi, kaže, uređenu europsku državu, modernu Hrvatsku i Hrvatsku jednakih, a Kolinda Grabar Kitarović je svoj program podijelila u sedam cjelina – od razvoja preko identiteta i sigurnosti do optimizma, a uz ostalo navodi kako će raditi na rješavanju pitanja nestalih iz Domovinskog rata te da će predložiti skup rješenja za rješavanje stambenog pitanja obiteljima. Građani koje smo pitali možda ne znaju da je to ono za što se kandidati i kandidatkinje zalažu, ali zato znaju što očekuju od budućeg predsjednika ili predsjednice.

Dario Žitnik

–Očekujem da bude bolje za građane, za umirovljenike. I sa svojim ovlastima se mogu boriti, ne mogu samo svi šujeti – smatra Đorđe Miletić.

 –Samo da nas lijepo predstavlja u svijetu i da se zalaže za građane koliko može- poručuje Dario Žitnik.

Đorđe Miletić

-I ovako i onako nemaju nikakve ovlasti tako da ne očekujem ništa, samo čovjeka koji će doći na Pantovčak i ondje provesti pet godina – razočaran je Mirko Mesarov.

U to da one skeptične razuvjere, kandidati i kandidatkinje nemaju još puno vremena – samo do ponoći, a od tada, pa dok se u nedjelju ne zatvore birališta, moraju šutjeti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!