DARIVANJE U SIRAČU Stižu zakašnjele božićnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Iako su blagdani iza nas, sirački umirovljenici ovih dana mogu se veseliti darivanju. I to onom od Općine Sirač koja ih je odlučila počastiti božićnicom. Naime, na posljednjem Općinskom vijeću donesena je odluka o isplati božićnica, a u kojem iznosu i što sve umirovljenici moraju napraviti kako bi je dobili, pojasnio je Branimir Miler, načelnik Općine Sirač.

– Odlučili smo našim umirovljenicima koji imaju mirovine do 1500 kuna isplatiti božićnice u iznosu od 200 kuna, a svi oni koji primaju mirovinu od 1500 do 3000 kuna isplatit će im se božićnica od 100 kuna. Želja nam je pomoći, a istovremeno slijediti primjer drugih gradova i općina – rekao je Miler.

Treba spomenuti i da je ovo prvi put da se Općina odlučila na ovakav čin, a Miler ističe kada sirački umirovljenici mogu očekivati uplate.

– Isplata božićnica bit će sljedeći tjedan, od 27. do 31. siječnja. Svi umirovljenici koji primaju mirovinu moraju donijeti zadnji odrezak od mirovine te osobnu iskaznicu kako bi se vidjelo njihovo prebivalište na području Općine Sirač – rekao je Miler.

Na siračkom području živi oko 550 umirovljenika koji se mogu veseliti božićnici koja će im ovih dana popuniti kućne budžete.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!