ŽUPANOV LOV Družili se, jeli kobasice, ali ukazali i na probleme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je tradicionalnom županovom lovu koji se održao proteklog vikenda u Velikom Grđevcu. Događanje je to koje organizira Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije s ciljem promocije lovnog turizma i njenih lovišta. Predsjednik županijskog Lovačkog saveza, Mato Kovačević istaknuo je kako se ovo tradicionalno okupljanje održava već 10-ak godina.

FOTO: BBŽ

-Mi smo ga nazvali “županov lov” zato što je to lov u čast našem županu s kojim jako dobro surađujemo, koji nas nagradi na kraju svake godine. Red je stoga da mu se barem malo odužimo – kazao je Kovačević.

Osim druženja, ukazalo se i na glavne probleme s kojima se lovci svakodnevno susreću. Primjerice, bolesti koje napadaju divljač. Ove je godine aktualno liječenje jelenske i srneće divljači od velikog američkog metilja. Svjesna problema u lovstvu je i županija, kojoj je cilj očuvati, ali i unaprijeđivati lovstvo.

FOTO: BBŽ

-Naša lovišta su među apsolutno najboljima u Republici Hrvatskoj. To nije samo radi toga što imamo prirodne predispozicije već i zbog ljudi koji brinu o tome. Naša županija jedna je od tek dvije, tri u Hrvatskoj od 20, koliko ih postoji, gdje sva zajednička lovišta imaju lovci s područja županije – istaknuo je župan.

Na području županije nalaze se 43 zajednička i 20 državnih lovišta. Kako bi im olakšala rad i unaprijedila ih, Bjelovarsko – bilogorska županija dodijelila je 450 tisuća kuna lovačkim udrugama kroz 12 mjera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!