DRSKA KRAĐA Poznajete li osobu s fotografije?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijska uprava Bjelovarsko – bilogorska objavila je fotografiju počinitelja drske krađe bicikla i zamolila za pomoć građane pri utvrđivanju identiteta počinitelja tog kaznenog dijela. Kazneno djelo počinjeno je u nedjelju, 23. veljače na štetu ženske osobe s bjelovarskog područja. Počinitelj je mlađa muška osoba, starosti oko 18-20 godina, visine oko 165 cm, mršavije tjelesne građe, odjevena u jaknu tamnije boje, ispod koje je imalo majicu s kapuljačom plave boje prevučenom preko glave (tzv. „duksu).

-Molimo građane ukoliko imaju korisne informacije o nepoznatom muškarcu s fotografije da o tome obavijeste Policijsku postaju Bjelovar na broj 043/270-132 ili da jave na broj telefona policije 192 ili da obavijest dostave na e-mail adresu bjelovarsko-bilogorska@policija.hr.

Iz policijske uprave su ujedno najavili novu županijsku akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja upravljanja biciklom i prekršaje pješaka. Cilj im je upoznati javnost s ovom učestalom prometnom problematikom i senzibilizirati građane u prevenciji iste.

Akcija će se provoditi sutra, 27. veljače 2020. godine (četvrtak) u vremenu od 5 do 7 sati ujutro i od 17 do 20 sati poslijepodne. Pojačano će se nadzirati poštivanje prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu, a posebno će pažnja biti usmjerena na prekršaje upravljanja biciklom i prekršaje pješaka u uvjetima smanjene vidljivosti i noću.

-Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti u cestovnom prometu i suzbijanje prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća biciklista i pješaka, kao jednih od najranjivijih sudionika u prometu na našim prometnicama. Stoga podsjećamo bicikliste da od prvog sumraka do potpunog svanuća, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani. Vozač bicikla koji se kreće kolnikom na cesti dužan je noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom – poručuju iz PU bjelovarsko – bilogorske. Pješacima se savjetuje da ne izlaze i ne istrčavaju na kolnik između parkiranih vozila i vozila u pokretu. Pješak je dužan koristiti pješački prijelaz ukoliko prijelaz od njega nije udaljen više od 50 metara u naselju ili više od 100 metara izvan naselja. Za kršenje navedenih odredbi predviđena je novčana kazna od 300 kuna, dok je za kršenje odredbe da od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani predviđena novčana kazna od 500 kuna.

Iz PU apeliraju na vozače bicikala, na vozače svih vrsta motornih vozila, ali i na pješake da za vrijeme sudjelovanja u prometu ne koriste mobitel i slične uređaje koji odvlače pozornost i pridonose događanju prometnih nesreća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!