APEL STOŽERA Samo o nama samima ovisi koliko dugo ćemo biti županija bez zaraženih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite KKŽ još je jednom pozvao sve građane da budu odgovorni i poštuju odluke i mjere socijalnog distanciranja kojima se nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta te napomenuo kako županijske zdravstvene ustanove  obavljaju djelatnosti u skladu sa svim protokolima  i uputama te su u potpunosti spremne za daljnji razvoj situacije s epidemijom koronavirusa. Na koordinaciji je još jednom apelirano na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te na osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju prijeke potrebe. Gradska društva Crvenog križa (Koprivnica 048/642-193,  Križevci 048/711-700, Đurđevac 097/639 1198) organizirali su dostavu potrebnih lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica, a zahtjevi na spomenute telefonske brojeve primaju se svakog dana od 8 do 20 sati.

-Dragi građani, koliko ćemo dugo ostati bez koronavirusa na području naše županije ovisi isključivo o našem odgovornom ponašanju i poštivanju svih mjera zaštite i higijenskog standarda, učestalim pranjem i dezinfekcijom ruku te pridržavanjem strogih mjera socijalnog distanciranja izbjegavanjem bliskog osobnog kontakta. Poštujte opće preporuke i mjere samoizolacije  kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih – poručili su iz Stožera.

Podsjećamo kako Izdvojena ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus (Trg dr. Tomislava Bardeka 10 – ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu) radi u 24-satnom dežurstvu, a pacijenti se mole da ne dolaze direktno u ordinaciju već da  prvo kontaktiraju liječnika putem telefona (048/279 637) te dogovore postoji li potreba za dolaskom.

Spomenimo kako osim odluke zabrane javnih okupljanja i sportskih događaja te obustave rada u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza te odluka o graničnim prijelazima preko kojih se odvija tranzitni promet teretnih vozila.

Sve potrebne informacije mogu se pratiti na službenim internet stranicama županijskih zdravstvenih ustanova te službenoj stranici Koprivničko-križevačke županije, a sve novosti mogu se pratiti i na službenoj stranici Vlade. Ravnateljstvo civilne zaštite uspostavilo je i telefonski broj 113 na koji se građani mogu obratiti za sve informacije po pitanju koronavirusa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!