Kupujete nove gume? Evo tko vodi na ADAC-ovim testovima zimskih guma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ADAC je za ovogodišnji glavni dio testa zimskih guma odabrao raširenu dimenziju 195/65 R15. Ova se guma ugrađuje u dosta obiteljskih automobila kao što je recimo VW Golf, a same su gume međusobno uspoređivane na temelju 17 zahtjevnih kriterija.

U ovoj se kategoriji natjecalo 16 različitih proizvođača, a prvo su mjesto podijelili Goodyear sa svojom UltraGrip 9+ i Dunlop sa Winter Response 2 gumom.

Goodyear UltraGrip 9+ ocijenjena je kao guma s vrlo uravnoteženim svojstvima jer se ponašala dobro na suhim i mokrim cestama, snijegu, ali i ledu gdje je zasjela na sigurno prvo mjesto. Ova je guma ostvarila zapanjujuće rezultate i kada je riječ o trošenju i potrošnji goriva što može zahvaliti inovativnim tehnologijama Mileage Plus i Winter Grip. Mileage Plus štiti gumu na gruboj podlozi i omogućuje joj više prijeđenih kilometara, dok Winter Grip tehnologija osigurava izvrsno prijanjanje na snijegu i ledu.

Dunlop je sa svojom Winter Response 2 prvo mjesto osvojio još 2018., a ove su godine potvrdili kvalitetu ponovljenom pobjedom. Kod ove se gume u prvom redu ističe zavidna razina izdržljivosti na suhim, mokrim, zasniježenim i zaleđenim površinama. Za izvrsnu upravljivost na snijegu i ledu zaslužan je raspored lamela na ramenom dijelu gume koji je postavljen pod karakterističnim kutom. Winter Response 2 iz tog razloga centrifugalne sile savladava s lakoćom i osigurava bolje prijanjanje prilikom skretanja na snijegu i ledu.

ADAC je proveo testiranje i na gumama dimenzije 225/50 R17, koje se koriste na mnogim većim automobilima kao što su BMW serije 3, Mercedes C klase, Volvo V60 i mnogi drugi. U ovoj je kategoriji guma Dunlop Winter Sport 5 osvojio dijeljeno najbolje uvrštenje, a Goodyearova UltaGrip Performance+ bila je jedna od samo triju kojima su izvođači testa dodijelili najvišu ocjenu “dobra”. Na testu na snijegu  Dunlop Winter Sport 5 osvojila je prvo mjesto, a Goodyearova UltaGrip Performance+ označena je kao guma s vrlo uravnoteženim voznim značajkama u svim uvjetima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!