Ni Amerika nije imuna na energetsku klimu, evo koliko će milijardi Bidenova administracija dati za grijanje kućanstava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena osigurat će 13,5 milijardi dolara za kućanstva s niskim prihodima kako bi im se pomoglo s troškovima grijanja ove zime, priopćila je u srijedu Bijela kuća.

Kao dio inicijative, američko ministarstvo zdravstva i socijalnih usluga osigurava 4,5 milijardi dolara za financiranje Programa energetske pomoći kućanstvima s niskim primanjima (LIHEAP), navodi se u priopćenju.

Novo financiranje pomoći će Amerikancima s troškovima grijanja, neplaćenim računima za režije i popravcima kućanskih aparata koji će pomoći da se smanje troškovi energije, priopćila je Bijela kuća.

“Ovi koraci pružit će dodatnu potporu obiteljima s niskim i srednjim prihodima i dopuniti porezne olakšice koje obitelji i vlasnici zgrada mogu koristiti prema Zakonu o smanjenju inflacije za ugradnju opreme za uštedu energije i nadogradnju zgrada”, dodaje se.

Američko ministarstvo energetike zasebno će alocirati devet milijardi dolara iz Zakona o smanjenju inflacije kako se pomoglo do 1,6 milijuna kućanstava da nadograde svoje domove kako bi smanjili svoje račune za energiju.   (Hina)

Foto: fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!