Grgo Peronja otišao u mirovinu; Čini se da je njegovom umirovljenju najviše kumovao kaos oko projekta Aglomeracije i nesposobnost da se projekt privede kraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Skupština gradske tvrtke Odvodnja d.o.o. imenovala je Antu Josipa Šikića novim direktorom tvrtke te preuzima dužnost od dugogodišnjeg direktora Grge Peronje koji odlazi u mirovinu, javljaju iz Grada Zadra.

Peronja je bio na čelu Odvodnje d.o.o. od 2014. godine, a tijekom tog mandata uvelike je doprinio razvoju tvrtke i ostvarenju značajnih projekata, uključujući i projekt Aglomeracije Zadar-Petrčane. Cilj tog projekta je izgradnja i modernizacija sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda u Zadru i okolici, čime će se značajno poboljšati zaštita okoliša i kvaliteta života građana.

Međutim, projekt Aglomeracija Zadar-Petrčane je tijekom izvođenja izazvao i mnoge kontroverze i probleme u svakodnevnom životu građana Zadra. Brojne su ceste u gradu prokopane, a radovi su uzrokovali velike prometne gužve, incidentne situacije, prašinu i buku. Zbog toga su mnogi građani bili nezadovoljni, a neki su se čak i zezali da se kroz projekt Aglomeracije po gradu zapravo traži nafta jer gotovo da nema ulice u kojoj se nešto ne prekapa i zakapa.

Čini se da je nezadovoljstvo građana eskaliralo i da je to bio jedan od glavnih razloga za smjenu Peronje s direktorskog mjesta, pod krinkom umirovljenja. Njegov nasljednik, Ante Josip Šikić, diplomirani inženjer strojarstva, već ima iskustva u upravljanju Odvodnjom d.o.o., jer je na čelu tvrtke bio od 2013. do 2017. godine. U međuvremenu je bio na direktorskoj poziciji u virskoj komunalnoj tvrtci Čisti Otok d.o.o.

Pred novim direktorom je niz izazova, među kojima i famozni dovršetak projekta Aglomeracije Zadar-Petrčane uz što manje problema za gradane. Šikić će se također morati suočiti s nezadovoljstvom građana i pokušati povratiti njihovo povjerenje u tvrtku.

“Zahvalan sam na povjerenju i veselim se novim izazovima na ovoj dužnosti. Nastavit ćemo raditi na unaprjeđenju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Zadru i okolici, te na zaštiti okoliša. Naš cilj je grad Zadar učiniti gradom bez septičkih jama”, izjavio je Šikić nakon preuzimanja dužnosti.

FOTO: DiadoraTV


PODIJELI S PRIJATELJIMA!