Koncert puhačkih orkestara GŠ Blagoje Bersa i prijatelja iz Austrije u atriju Palače Cedulin

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu, 8. lipnja s početkom u 20 sati, atrij Palače Cedulin bit će ispunjen zvukovima puhačkih orkestara Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra i Glazbene škole grada Klosterneuburga iz Austrije. Ovaj koncert predstavlja nastavak uspješne suradnje započete 2018. godine.

Prvi zajednički koncerti održani su u Klosterneuburgu i Zadru, gdje su učenici puhačkih instrumenata, predvođeni svojim voditeljima Lucom Pelandom i Draženom Habušem, pokazali izvanredan timski rad i međusobno razumijevanje. Taj entuzijazam doveo je do novog projekta već slijedeće godine. Prof. Hackl s Bečkog univerziteta za glazbu i primijenjenu umjetnost pozvao je orkestar iz Klosterneuburga, zajedno sa zadarskim prijateljima, na Svjetski festival mladih orkestara u Beču. U kolovozu 2019. godine, učenici klarineta, zajedno sa svojim nastavnikom Željkom Andrićem, nastupili su u Zlatnoj dvorani Musikvereina, jednoj od najboljih svjetskih dvorana poznatoj po čarobnoj akustici.

Pandemija koronavirusa uzrokovala je mali zastoj u suradnji, no ove godine druženje se nastavlja. Zajednički koncert održat će se u atriju Palače Cedulin, s programom koji uključuje filmsku glazbu i zabavne standarde repertoara puhačkih orkestara. Koncert se održava uz podršku i pomoć Turističke zajednice grada Zadra kao promocija kulturnog potencijala našega grada.

Ulaz je slobodan, a večer obećava biti vesela i puna glazbenih užitaka!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!