Spektakularan završetak Sunset Sports Media Festivala: Bill Belichick dobio hrvatsku putovnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Treći dan Sunset Sports Media Festivala završio je u velikom stilu kada je ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio hrvatsku putovnicu Billu Belichicku, legendarnom treneru američkog nogometa. Ovaj svečani trenutak ne samo da je priznao Belichickove sportske uspjehe, već je dodatno istaknuo povezanost Hrvatske s globalnom sportskom scenom.

„Sunset Sports Media Festival raste prema našem planu; od samog početka cilj nam je bio dovesti istaknute figure svjetskog sporta u Hrvatsku, a dosad smo ostvarili impresivan uspjeh dovodeći nekoliko pobjednika Super Bowla, NBA prvaka i osvajača Lige prvaka. No, danas sam posebno ponosan što mogu najaviti dolazak jednog od najvećih imena u povijesti američkog sporta. Bill Belichick ne samo da donosi nevjerojatnu sportsku karijeru, već i autentičnu povezanost s Hrvatskom i priliku za promoviranje ljepote i kulture naše zemlje,“ rekao je Pete Radovich, višestruko nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sporta te ambasador festivala.

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao Billa Belichicka Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, a premijer Andrej Plenković mu uručio domovnicu, Belichick je nastavio svoj posjet Zadru kao počasni gost trodnevnog sportskog festivala. Festival je okupio brojne sportaše, stručnjake iz svijeta sporta, medija i businessa te nadmašio sva očekivanja.

„Jako mi je drago što sam dobio priliku biti ovdje na Sunset Sports Media Festivalu i istražiti različite dijelove Hrvatske, upoznati se s političkim figurama i osjetiti srdačnost Hrvatske kao najboljeg domaćina. Posjetiti kuću svojih djedova i baka u Draganićima bilo je zaista posebno iskustvo za mene. Osjećam se blisko povezan s ovom zemljom i ponosan sam na svoje hrvatsko podrijetlo, zato hvala vam na prilici,“ izjavio je Belichick.

Programski dio trećeg dana festivala

Treći dan festivala započeo je panelom “The Power of Sports Diplomacy” kojeg je predstavio talijanski veleposlanik u Hrvatskoj, Nj. E. Paolo Trichilo. Na panelu su sudjelovali poznati TV reporter i pisac Guillem Balague, hrvatska odbojkaška ikona Maja Poljak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te nogometni trener NK Istre Paolo Tramezzani. Razgovarali su o međusobnom djelovanju sporta i diplomacije, složivši se da sport predstavlja sjajan alat u promicanju mira i tolerancije.

Panel “Digital Boom” istražio je potencijal digitalnog ekosustava u sportu, naglašavajući povećanje angažmana publike putem interaktivnih platformi. Sportska novinarka Anita Nekka Jones, voditeljica digitalnog odjela u NBA Europe Sharon Fuller, glavna direktorica marketinga u AC Milan Tania Moreno, direktor digitalnog marketinga Stefano Pallard i stručnjak za digitalne inovacije u GNK Dinamo Mate Naletilić razgovarali su o ključnim ulogama digitalnih medija u angažiranju publike i podizanju svijesti o brendovima.

Na panelu “The Future of Sports Journalism” raspravljalo se o dosegu umjetne inteligencije u sportskom novinarstvu. Voditeljica i novinarka na Caze TV Isabela Pagliari, pisac Guillem Balague, novinarka i službena voditeljica Champions League Eva Murati te novinar HRT-a Marko Šapit složili su se da je AI važan za budućnost sporta, ali da neće moći zamijeniti osobnost i emocije novinara.

Za više informacija o svim predavanjima i fantastičnoj festivalskoj atmosferi, posjetite Facebook i Instagram profile Sunset Sports Media Festivala.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!