Završna produkcija Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra priređuje svoju završnu produkciju u utorak, 11. lipnja, s početkom u 19:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Ovo događanje predstavlja kulminaciju rada učenika tijekom cijele školske godine i obećava nezaboravan kulturni doživljaj.

Program će otvoriti učenici osnovne škole suvremenog plesa i klasičnog baleta s plesnom predstavom „Swimmy“. Ova predstava, osmišljena po predlošku istoimene knjige autora Lea Lionnija, donosi čaroban svijet mora i njegovih stanovnika. Kroz suvremeni ples i pokret, učenici će dočarati ljepotu morskog svijeta te ispričati poučnu priču o hrabroj ribici Swimmy koja uči o zajedništvu i hrabrosti u otkrivanju dubina.

Drugi dio programa rezerviran je za nastupe učenica Područnog odjela Preko te učenica srednje škole suvremenog plesa. Publika će imati priliku vidjeti i nagrađivane izvedbe učenica plesnog odjela koje su na ovogodišnjem 62. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojile drugu nagradu u drugoj i četvrtoj kategoriji.

Program će, već tradicionalno, obogatiti gosti iz Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika, čiji će nastupi dodatno upotpuniti večer.

Ova završna produkcija ne samo da predstavlja vrhunac napornog rada i truda učenika i njihovih mentora, već i priliku za posjetitelje da uživaju u raznolikosti i kreativnosti plesne umjetnosti. Pozivamo sve ljubitelje plesa i kulture da nam se pridruže u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i podrže mlade talente u njihovom umjetničkom izražaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!