GRADSKI VIJEĆNIK PIJAN SKRIVIO PROMETNU Slijedi neviđeni rasplet

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradski vijećnik Igor Crnomarić prošlog je petka skrivio prometnu nesreću u kojoj, srećom, nitko nije stradao. Osim ako se ne računa on sam, s obzirom na činjenicu da je neposredno nakon nesreće, prema vlastitom priznanju, napuhao oko 1,70 promila, a novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama za taj prekršaj predviđa novčane kazne u visini između 10 i 20 tisuća kuna. Za portal Klikni.hr Crnomarić je potvrdio kako je automobilom doista sletio s ceste te da je naknadni alkotest bio pozitivan.

-Napravio sam glupost, policija je na mjestu nesreće napravila svoj posao i nakon toga smo otišli, svatko na svoju stranu – otkiva Crnomarić, koji je opovrgnuo glasine kako je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju proveo noć u pritvoru. No, osim sankcija koje će morati snositi kao građanin, Crnomarića, kao gradskog vijećnika, čekaju i određene političke sankcije. Toga je, kaže, i sam svjestan. Dodao je kako osjeća potrebu ispričati se javnosti.

-Strašno mi je žao što se to dogodilo i svjestan sam svoje odgovornosti. Već sam napisao ostavku na mjesto u Gradskom vijeću, o svemu sam obavijestio i gradonačelnika te vjerujem kako će on ostavku prihvatiti – kazao nam je u telefonskom razgovoru.

Iako njegova ostavka službeno neće biti provedena do sutrašnje sjednice Gradskog vijeća te će on tada službeno i dalje biti vijećnik, kazao je kako se na njoj najvjerojatnije neće pojaviti. Crnomarić je, inače, u Gradsko vijeće ušao na posljednjim lokalnim izborima, kao neovisni kandidat HSS-a i HSLS-a. Hrvatski je branitelj i umirovljeni časnik HV-a, bio je na čelu Odbora za branitelje Grada Bjelovara, no na tu je funkciju dao ostavku prije dva mjeseca. (Slavica Trgovac Martan)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!