ZAŽELI ROVIŠĆE Starijim osobama pomoć, a ženama posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Ruka pomoći starijim i nemoćnim osobama u Rovišću se pruža kroz projekt “Zaželi – DA ŽELIM POSAO”. Zahvaljujući njemu je zaposleno deset žena koje do tada nisu imale priliku raditi, a one obilaze 46 korisnika. Pomažu im oko kuhanja i čišćenja, dostavljaju namirnice, donose i toplu riječ. Djelatnicama su u sklopu projekta osigurani bicikli i mobiteli, korisnici dobivaju pakete s higijenskim potrepštinama. Djelatnice su s radom započele u listopadu, a reakcije i njih i krajnjih korisnika su pozitivne ističe voditeljica projekta, Tanja Ratković.

-Zadovoljstvo je obostrano, žene su sretne jer imaju sigurnost 24 mjeseca koliko rade, a i korisnici su zadovoljni jer su odabrani oni kojima je stvarno potrebna pomoć – kaže Ratković.

Načelnik Općine Slavko Prišćan i voditeljica projekta Tanja Ratković

U blagdansko doba do korisnika je stigla još jedna lijepa gesta – zaposlenice projekta su im ispekle božićne kolače. Projekt “Zaželi – DA ŽELIM POSAO” je vrijedan gotovo 2 i pol milijuna kuna i u stopostotnom iznosu se financira iz Europskog socijalnog fonda. To pozdravlja i načelnik Rovišća Slavko Prišćan koji ističe i kako unatoč nekim strepnjama projekt ne može biti ugrožen.

-Postoji bojazan da će novca biti manje od planiranog jer će plaće biti veće, ali to će se preraspodjelom sredstava, ali ne na štetu korisnika, uspjeti namiriti – kaže Prišćan koji ističe kako će, ako će trebati, eventualnu razliku pokriti Općina. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!