POPUNJAVANJE BUDŽETA S debljim novčanikom u 2020. godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Dodatnu motivaciju za učenje u novoj su godini dobili studenti i srednjoškolci Grubišnog Polja. Za 2019. i 2020. godinu u istom je trenutku raspisan natječaj za dodjelu stipendija studentima te učenicima srednjih škola deficitarnih zanimanja. Naime, sedmero studenata i četvero srednjoškolaca potpisalo je ugovore o stipendiranju.

FOTO MICHAEL PALIJAN

-Stipendije iznose 600 kuna mjesečno za srednjoškolce, a za studente 1000 kuna. Ove godine to je povećanje za 200 kuna jer prošlih godina stipendija je iznosila 800 kuna za studente i 500 kuna za srednjoškolce. Grad Grubišno Polje u ovom trenutku iz proračuna izdvaja 231 tisuću kuna za naše studente i učenike. Ukupno, Grad stipendira 19 studenata i petero učenika srednjih škola, odnosno učenika deficitarnih zanimanja –otkrio je Zlatko Pavičić, zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja o kojem se točno iznosu radi.

Koliko stipendija znači i na koje sve načine može pomoći, iz prve ruke otkrio je jedan od studenata.

-Budući da sam student prve godine medicine u Zagrebu, stipendija mi puno pomaže, iskoristio bi ju za troškove prijevoza, prehrane te naravno i stanovanja u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu – kazao je David Palijan, student prve godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO MICHAEL PALIJAN

Neki od studenata stipendiju ne dobivaju po prvi put, pa njezin porast posebno primjećuju, jedna od njih je i Mihaela Herout, studentica 4. godine Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

-Stipendija mi puno znači i stvarno smo zahvalni Gradu Grubišnom Polju jer svake godine misli na nas, na mlade ljude. Posebno nas je iznenadilo što se ove godine povećala stipendija. I do sada sam primala stipendiju i stvarno mogu reći da puno pomaže. S obzirom na to da ja putujem na fakultet najviše ću je iskoristiti za troškove prijevoza. Sve u svemu, stipendija olakšava roditeljima, ali i nama – kazala je Herout.

Potrebno je napomenuti da su stipendije bespovratne ukoliko studenti i učenici ostvare prosjek ocjena veći od 4.5 te dvije godine imaju prebivalište na području Grubišnog Polja. (Doris Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!