ULAGANJE U KULTURU Za obnovu crkvenih vrata 120 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovor s ekonomom Bjelovarsko-križevačke biskupije Josipom Stipančevićem o sufinanciranju obnove drvenih vrata na katedralnom sklopu katedrale Svete Terezije Avilske u Bjelovaru.

-Riječ je o ulaznom portalu s vratima, čija je obnova prvi korak u obnovi katedrale koja nas očekuje u narednom razdoblju – kazao je Stipančević, zahvalivši se Županiji na brizi o sakralnim objektima. Kad je riječ o materijalnoj kulturi, u ovom su kraju nositelji te kulture upravo crkveni objekti, pojasnio je uoči potpisivanja ugovora, župan Bajs,

-To su i danas središta okupljanja, a ona daju pečat povijesti našega kraja. U konačnici, naši su preci to uspjeli napraviti, a na nama je je da to čuvamo i brinemo o tome – naglasio je Bajs.

Kako bi se nastavilo tim putem, Županija će u okviru Javnog poziva dati oko 750 tisuća kuna potpore za očuvanje crkava unutar Bjelovarsko – bilogorske županije, dok će za obnovu vrata na katedrali izdvojiti 120 tisuća kuna. Dodajmo, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je dosad najveću financijsku potporu za rad udruga u kulturi, točnije 1,7 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!