PISMO Pirak: Neka samodopadni politički kauboj podnese ostavku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednja izjava Kreše Beljaka, gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a koji je javno, na svom Twitteru, komentira kako UDBA “očito nije pobila dovoljno emigranata jer znamo tko je radio s… i tko je potencirao ratove od 1991. do 1999. godine”, šokirala je javnost, ali i političku svitu. Podsjetimo, Beljak se svojim komentarom osvrnuo na riječi Katie Pavlich, konzervativne komentatorice hrvatsko-njemačkih korijena koja je jugonostalgičarima poručila da su zaboravili kako je bilo preko stotinu političkih atentata izvan Jugoslavije u razdoblju od 1945. do 1990., organiziranih od strane UDBA-e. Iako se naknadno ispričao, Beljak je razbjesnio mnoge, među kojima je i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Gradskog odbora HSS Čazma i člana Glavnog odbora HSS-a. Njegovo otvoreno pismo, prenosimo u cijelosti:

Već 21 godinu uzastopce pod barjakom Hrvatske seljačke stranke obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme, koja ima duboke korijene u našem kraju.  Smatram da mi to daje pravo javno kritizirati i u potpunosti se ograditi, kako sebe, tako i ostale članove, od našeg nesretnog stranačkog predsjednika koji nas vodi u katastrofu i do neizlječivog oporavka zabija zadnje čavle u lijes naše političke organizacije.

Naime, kao što se navodi i u medijima, Krešo Beljak smatra da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata, a HSS, čiji je Beljak predsjednik, je stranka koju su upravo sačuvali ti politički emigranti, a prije 30 godina u Hrvatskoj je obnovili politički prognanici i disidenti, koji su bježali pred tom istom UDBOM.

Krešo Beljak, Foto Sabor

Njegova skandalozna izjava o političkim pogubljenjima, posljednja u nizu njegovih „bisera“, nijednog pravog haesesovca, istinskog domoljuba, ne može ostaviti ravnodušnom. Ona je jednostavno neprihvatljiva i nepodnošljiva.

Tom izjavom pljunuo je na sve nas, na samu stranku kojoj je na čelu, ili iz ignorancije, obične gluposti ili oboje, teško mi je procijeniti.

Puno je nezadovoljnih haesesovaca diljem Hrvatske koji su šikanirani i ponižavani Beljakovim osudama, suspendiranjima, isključivanjima iz stranke u kojima smo desetljećima. Pri tom se služi zlouporabama statuta, a često puta i falsifikatima (za što naravno imam argumente i dokaze).Vjerovali smo da će Beljak postati predsjednik koji okuplja, a ne samodopadni politički kauboj koji predstavlja stranku na najgori mogući način. 

Vrijednosti i stavovi koje zdušno promovira nisu one koje sa Beljakom dijeli većina članova HSS-a.

Politički vođa morao bi voditi računa o porukama koje šalje jer njegove riječi imaju drugačiju težinu od onog uličarskog izražavanja kojeg često puta koristi.

Izjavom o UDBA-škim egzekucijama Beljak je dosegao vrh svojih gluposti.

Budući da je razvidno da je hrvatska politika postala leglo raznih ološa, nedopustivo je da predsjednik Krešo Beljak HSS kao najstariju i časnu stranku svrstava u ovaj, očito, njemu blizak milje.

Posipanjem pepelom za nesmotrene izjave nije dovoljno, jer izgovorene riječi javne osobe imaju težinu, a Beljakove kao predsjednika, naročito.

Stoga, u ime haesesovaca diljem Hrvatske, a posebno Grada Čazme, pozivam Krešu Beljaka da ODMAH podnese ostavku na povjerenu mu dužnost predsjednika koju je obeščastio.

 Gospodine Beljak, ako Vam je ikada bilo stalo do jedne od najstarijih hrvatskih stranaka na čelu koje ste pukim slučajem, očito zalutali, apeliram na ono što je ostalo od Vaše savjesti – odstupite i NIKAD se više nemojte vratiti u HSS.

Stanovnicima Samobora želim svu sreću… Trebat će im.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme, predsjednik Gradskog odbora HSS-a Čazma i član Glavnog odbora HSS-a


PODIJELI S PRIJATELJIMA!