IPEW 2020 Tri dana udaraljkaškog spektakla u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Međunarodni tjedan udaraljkaša već se tradicionalno odvija na početku godine, u siječnju. Ovaj put rezervirani dani su 16., 17. i 18. siječanj. Bit će to posljednja aktivnost u Domu kulture prije sveobuhvatne obnove tog poznatog bjelovarskog kulturnog objekta. Ovogodišnjeg domaćina svih gostiju otkrila je Sonja Štefanac, ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski u Bjelovaru.

– Studentski ansambl biNgbang zaslužan je da sve tehnički dobro funkcionira i to već od samog obilaska grada. Članovi ansambla pokazuju svim našim gostima što se sve lijepo može vidjeti u našem gradu te su oni i najvažniji segment samog festivala – rekla je Štefanac.

Dodajmo kako program festivala osmišljava umjetnički ravnatelj, profesor Igor Lešnik. A ove će godine, prema njegovim naputcima, ansambl biNgbang i otvoriti festival. U nastupu se očekuju i iznenađenja.

– U nastupu će imati soliste, pjevačicu, flautisticu, a njima će dirigirati naš Bjelovarčanin Marko Mihajlović. Spomenula bih još dvoje studenata, nekadašnjih bjelovarskih učenika, Dominika Šabića i Luku Mihajlovića. U udaraljkaškom svijetu naš je festival jako cijenjen, a mi često niti ne znamo što imamo kod kuće. Zato trebamo biti presretni što imamo zbivanje koje možda je u malom gradu, ali je svjetskih razmjera – naglasila je Štefanac.U Bjelovaru se očekuju i drugi, gostujući nastupi.

– Još će se predstaviti Luis Camacho Montealegre iz Španjolske, Javier Nandayapa iz Meksika, dvojac Avora Duo iz Španjolske, Sonus ansambl iz Mađarske.

Na Međunarodnom tjednu udaraljkaša, u sva tri dana, očekuje se različit program, a novost koja dodatno krasi festival – besplatne su ulaznice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!