TUŽAN EPILOG Preminuo Luka Kranjec, institucije istražuju slučaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Preminuo je Luka Kranjec (40), zaposlenik bjelovarskog Komunalca d.o.o. koji se posljednjih desetak dana u Općoj bolnici Bjelovar borio za život. Podsjetimo, u padu s kamiona za prikupljanje smeća 9. siječnja u Šandrovcu, Luka je zadobio teške ozljede kralježnice, mozga i pluća, a danima je bio u komi.

-Nade su nam se probudile koncem prošlog tjedna, kada se probudio iz kome. Njegova majka Branka i ja smo bile kod njega u subotu. Iako je imao sondu, uspjeli smo s njim razmijeniti nekoliko rečenica. Bio je svega svjestan, pitao je za članove obitelji. Bili smo presretni i vratila nam se nada da će na kraju sve biti u redu – priča nam Lukina teta Mirjana Bodo. Na žalost, nada obitelji naglo je splasnula. Luki se u nedjelju stanje naglo pogoršalo.

-Zbog unutarnjeg krvarenja morao je na hitnu operaciju koju, na žalost, nije preživio. Preminuo je u nedjelju oko 22 sata – kroz suze nam otkriva Mirjana.

U ono kratko vrijeme dok je bio pri svijesti Luka, na žalost, nije stigao obitelji otkriti što se točno dogodilo tog kobnog četvrtka u Šandrovcu. Oni i dalje čekaju odgovore institucija koje u istrazi nastoje požuriti i putem medija. Jedna od većih zagonetki vezanih uz ovaj slučaj jest zašto na mjesto nesreće nije stigla policija, već je reagirala tri i pol sata kasnije, nakon poziva zaposlenika bjelovarske bolnice.

I sami smo postavili to pitanje odgovornima u Komunalcu, gdje kažu kako odgovor na to pitanje ne znaju i upućuju nas u 112 koji su, tvrde, zvali drugi radnici Komunalca čim se nesreća dogodila. U bjelovarskom centru 112 na naš usmeni upit su prvo odgovorili kako taj poziv uopće nisu zaprimili, a nakon toga nam se obećavaju javiti naknadno, dok detaljnije istraže stvar. No, u naknadnom telefonskom pozivu upućuju nas na glasnogovorničku službu MUP-a u Zagrebu iz koje nas pak obavještavaju kako „kako iz tehničkih razloga nisu u mogućnosti odgovoriti na pitanja u roku koji smo naveli u svom upitu te kako će odgovor dostaviti u najkraćem mogućem roku“. Do danas on nije stigao.

Upit smo poslali i Državnom inspektoratu, s obzirom da je inspektor zaštite na radu obavio nadzor u ovom slučaju.

-Nadzor je u tijeku, a utvrđivanje važnih činjenica dijelom ovisi i o stanju ozlijeđenog. Ovisno o utvrđenim činjenicama, poduzet će se propisane mjere, ali prije okončanja započetoga nadzora ne možemo komentirati mjere koje će se poduzeti – stoji u odgovoru pristiglom iz te institucije.

S obzirom na tragični završetak ove priče, obitelji Kranjec i Bodo se nadaju da će i istrage nadležnih službi biti okončane brzo te kako će im otkriti što se zaista dogodilo njihovom Luki. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!