PODUZETNIČKI ZAMAH Tehno park i Poduzetnička zona dokaz su visokog postotka povlačenja EU fondova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u Garešnici, u sklopu obilježavanja Regionalnih dana EU fondova, koje su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, službeno otvoren Tehno park i Poduzetnička zona Kapelica. Naime, realizacija Tehno parka je rezultat EU projekta čiji je ukupni iznos 21,5 milijuna kuna. Bespovratna sredstva iznose 19,8 milijuna kuna, dakle visokih 92 posto. Poduzetnička zona je pak projekt Grada Garešnice, a teška je 10,7 milijuna kuna. 600 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, dok je 400 tisuća osiguralo Ministarstvo gospodarstva. Evo što o velikom danu za Garešnicu kaže njezin gradonačelnik Josip Bilandžija.

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

-To je znak da smo napravili jedan veliki iskorak u povlačenju sredstava iz EU fondova. To je potvrda i pohvala za sav taj rad i trud koji smo kao jedan tim napravili i na račun toga napravili smo velik broj projekata, što poduzetničkih, što turističkih, što socijalnih – kazao je Bilandžija dodavši kako je sve bilo u cilju općeg razvoja grada Garešnice. Državni tajnik pri Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir Žunac naglasio je kako Hrvatska dobro stoji u povlačenju EU sredstava, čak je iznad prosjeka.

-Od 10,7 milijardi eura koje imamo na raspolaganju, mi smo ugovorili dosad 9, 2 milijarde, odnosno 86 posto sredstava – napomenuo je Žunac naglasivši kako već sljedeće godine iz Europe dolaze nova sredstva.

-Sljedeće godine počinje nova financijska perspektiva, novi financijski period od 2021. do 2027. godine, novih 10-ak milijardi eura je na raspolaganju, opet ćemo imati brojne projekte – pojasnio je Žunac u čijem gradonačelnikovom mandatu je priča oko Tehno parka i započela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!