SMRT L. KRANJECA Iz MUP-a odgovorili zbog čega 112 nije na mjesto nesreće poslao policiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog čega 9. siječnja, na mjesto nesreće u kojoj je prilikom pada s kamiona za odvoz smeća teško ozlijeđen zaposlenik bjelovarskog Komunalca d.o.o. Luka Kranjec (40), uz hitnu pomoć, nije stigla i policija, pitanje je koje muči Lukinu obitelj. Luka je u međuvremenu preminuo od zadobivenih ozljeda, a kako je prije toga bio u komi, nije stigao sam ispričati majci Branki što se točno dogodilo tog kobnog četvrtka u Šandrovcu, na redovnoj Komunalčevoj ruti odvoza smeća. Podsjetimo, nesreća se dogodila oko 14 sati, a policija je za incident doznala otprilike tri i pol sata kasnije, nakon poziva iz bjelovarske bolnice.

Predsjednik Uprave Komunalca Josip Heged u jednom od ranijih razgovora nam je kazao kako ne zna zbog čega policija nije izašla na teren odmah te je naglasio kako su zaposlenici Komunalca nakon nesreće odmah nazvali službu 112. Želeći provjeriti zbog čega spomenuta služba nije na teren, uz hitnu pomoć, uputila i policiju, i sami smo nazvali bjelovarsku Službu civilne zaštite iz koje su nas uputili na glasnogovorničku službu MUP-a u Zagrebu koja je na naš upit odgovorila sljedeće:

-S obzirom da se radilo o žurnom pozivu i isključivom traženju pomoći Hitne medicinske službe, operater ŽC 112 Bjelovar proslijedio je poziv traženoj hitnoj službi odnosno dojavitelj je radi operativnosti i žurnosti spojen sa Zavodom za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije koji je potvrdio primitak dojave. Daljnjih poziva na 112 u vezi događaja nije bilo, kao ni povratne informacije od tima Hitne medicinske službe koji je zbrinuo unesrećenu osobu, zbog čega operater na 112 nije imao saznanja o potrebi daljnjeg postupanja u vezi događaja – stoji u službenom odgovoru iz MUP-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!