NOVE OKOLNOSTI NESREĆE KOD IV. OŠ Vozač ipak nije bježao policiji?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Protiv 19-godišnjeg vozača koji je jučer na pješačkom prijelazu kod IV. osnovne škole u Bjelovaru Renault Twingom naletio na tri 12-godišnje djevojčice policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskog državnom odvjetništvu. Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer oko 14 sati, a mladić je na djevojčice naletio nakon što se nije zaustavio na crvenom svjetlu na semaforu, pri čemu je jedna od djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma stopala.

Vijest o nesreći šokirala je ne samo bjelovarsku, već i širu javnost, a o događaju je, doznajemo, dodatne informacije osobno zatražio i ministar unutarnjih poslova D. Božinović. Građane je dodatno uznemirila informacija o tome kako je vozač pobjegao s mjesta nesreće te kako ga je policija lovila po gradu. Da tu informaciju treba uzeti s rezervom, pokazalo je naknadno objavljeno policijsko izvješće u kojem nema govora o bijegu te u kojem stoji kako je vozač, nakon izazivanja nesreće, vozilo zaustavio u neposrednoj blizini.

-Nakon prometne nesreće vozač se nastavio kretati, te se nakon oko 50-70 m zaustavio s vozilom na parkirnom prostoru u Ulici Andrije Hebranga – stoji u policijskom izvješću.

Portal Klikni.hr iz pouzdanih izvora doznaje kako u detaljnijem policijskom izvješću o tom događaju, koje nije dostupno za javnost, stoji kako policija kod vozača nije utvrdila namjeru bijega, što za vozača podrazumijeva olakotnu okolnost u daljnjem postupku. Teretit će ga se samo za izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom, a ne i za bijeg, za koji je predviđena novčana kazna između deset i 20 tisuća kuna.

Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je i sam mladić nakon nesreće bio i vidnom šoku te kako se pred policijom rasplakao. Iako se u blizini mjesta nesreće, u trenutku kad se ona dogodila, nalazila policija koja je odmah krenula za Twingom koji se nastavio kretati, mladić je, doznajemo, kazao kako ih nije ni primijetio iza sebe, već da se svojevoljno zaustavio na prvom dostupnom parkirnom mjestu. Policajcima je kazao kako ga je kod pješačkog prijelaza zaslijepilo jako sunce, zbog čega nije vidio djecu na koju je naletio vozilom, a u pratnji roditelja istoga je dana navodno i obišao djevojčice i ispričao se. Doznajemo i kako mu je policija oduzela mobitel kako bi se utvrdilo nije li ga kojim slučajem koristio u trenutku nesreće.

Osim priznanja nesreće i iskazivanja žaljenja, u daljnjem postupku pred državnim odvjetništvom i sudom, olakotna okolnost za mladića trebala bi biti i činjenica što nije bio alkoholiziran.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!