LIDRANO Učenici stručnim povjerenstvima postavili težak zadatak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Osnovna škola Ivana Viteza Trnskog iz Nove Rače bila je domaćin međuopćinskog susreta učeničkog stvaralaštva LiDraNo. Na jučerašnjem druženju predstavljeni su najbolji novinarski i literarni radovi te scenski nastupi učenika škole s područja Grada Bjelovara i nekoliko općina. Na županijsku razinu susreta upućeno je osam literarnih uradaka, sedam novinarskih i šest scenskih izvedbi. Odabir za članove stručnih povjerenstava nije bio nimalo lagan, potvrdio je predsjednik žirija za scenske izvedbe, glumac Ognjen Milovanović.

-Jako mi je drago što je ove godine bilo puno više scenskih nastupa nego ranijih godina. Uvijek je lijepo vraćati se na ovakva događanja i vidjeti koliko se djeca i njihovi nastavnici trude. Nije nam bilo nimalo lako donijeti odluku o tome koga uputiti na županijsku razinu – kaže Milovanović.

Učenici su i ove godine dali sve od sebe, a one koji su prošli dalje ta je činjenica oduševila. Da to nije očekivao, priznao nam je Petar Matić, učenik šestog razreda iz Osnovne škole Mirka Pereša iz Kapele.

-Nisam se stigao puno pripremati, tekst s kojima sam nastupio sam znao od prije. Imao sam malu tremu i stvarno se nisam nadao da ću proći dalje – kazao je Petar koji je žiri oduševio monologom o ljubavi.

Za prolazak na državnu razinu susreta Petar će se, zajedno s učenicima iz svih županijskih škola, nastojati izboriti 13. ožujka u Velikom Grđevcu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!