TRBUŠNA PLESAČICA Baka Vjekoslava s 98 godina ruši predrasude

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Vjekoslava Winter gospođa je od 98 godina koju je bilo teško ne uočiti na koprivničkom fašniku. Ona je dio udruge žena ‘Gorično srce’ iz Kunovec Brega koja djeluje od 2012. i ima 24 članice. Kontaktirali smo gospođu Vesnu, predsjednicu udruge koja nam je ispričala o gospođi Vjekoslavi.

-Baka je fenomen, baka vam svaki dan ide u vinograd, kad su fašnici uvijek navečer završi s nama na fešti. Jaka je i fenomenalna. Od samog početka ide s nama na sve maškare i na izlete te ostalo što organiziramo – priča gđa Vesna.

Baka Vjekoslava je samo jedan dio ovog pozitivnog ‘kolača’. Udruga radi jako lijepe stvari.

-Aktivni smo na svim koprivničkim događanjima.  I šire. Sudjelovale smo na Markovom sajmu u Zagrebu, na Picokijadi i na ostalim manifestacijama. Kad god negdje idemo, baka ide s nama – dodaje naša sugovornica.

Na fašniku su se maskirale u trbušne plesačice. 

-Bile smo prvo na trgu i onda smo navečer išli u Torčec, u selo gdje je isto bila fašnička manifestacija i tamo smo osvojile prvo mjesto za masku – kaže Vesna.

Udruga im je kažu – ispušni ventil, nezaposlene su i udruga je ta koja im ispunjava vrijeme. 

-Imamo radionice gdje izrađujemo svašta nešto i uglavnom se stvarno puno puno družimo i uživamo u tome – završava Vesna. (G. Čuljak)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!