KORONA U HRVATSKOJ Stožer civilne zaštite izdao preporuke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog pojave koronavirusa u Hrvatskoj, oglasio se i Stožer civilne zaštite s detaljnim preporukama za građane. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„U Republici Hrvatskoj u utorak je potvrđeno prvo oboljenje od novog koronavirusa (COVID-19). Radi se o mlađem hrvatskom državljaninu koji ima blaži oblik bolesti, a od 19. do 21. veljače 2020. godine boravio je u Milanu i trenutačno je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.
Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u talijanskim pokrajinama Lombardiji i Venetu unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u spomenutim talijanskim regijama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.
Osobe koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, a boravile su unutar 14 dana u gore spomenutim talijanskim regijama, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.
Upite vezane uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske možete slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske će kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju.“ 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!