ISTEKAO ROK Nova – stara ravnateljica radi dva posla

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Budući da Gordani Tomašek, dosadašnjoj ravnateljici Češkog Dječjeg vrtića u Končanici uskoro izlazi 4-godišnji mandat, Općina Končanica dužna je prema zakonskim aktima, raspisati novi natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja, što je i učinila. Natječaj je završio s jučerašnjim danom, a Oto Janda, dugogodišnji zaposlenik pri Općini Končanica otkrio je da se na tu funkciju ponovno javila sadašnja ravnateljica.

-Gospođa Tomašek ujedno je i odgajatelj, a uz to obnaša i dužnost ravnateljice – kazao je Janda  istaknuvši kako ta funkcija mnogima nije dovoljan poticaj za javljanje jer se ravnateljska dužnost obavlja tek dva sata dnevno. Dječji vrtić trenutno polazi 18-ero končaničkih mališana, a Janda otkriva zašto će ta brojka uskoro porasti.

-Uskoro će u vrtiću biti više od 20-ero djece, budući da početkom ožujka počinje program predškole i traje do svibnja. No, predškola nije cjelodnevni boravak, već poludnevni – pojašnjava Janda.

Spomenimo, roditelji mališana boravak u končaničkom vrtiću za prvo dijete plaćaju 450 kuna, za drugo 350, dok je vrtić za svako sljedeće dijete besplatan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!