SAPUNSKA AFERA Hrebak saziva ravnatelje, neće da i bjelovarski klinci peru ruke u pepelu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ima li u dječjim vrtićima i školama sapuna za ruke, a ako i ima, ima li ga dovoljno, rasprava je koja je zapalila društvene mreže nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić učenicima savjetovao da, u slučaju nestašice modernijih higijenskih sredstava, ruke operu u pepelu. Ispostavilo se prije toga kako sapuna u zagrebačkim školama baš i nema pa je zagrebački HSLS Bandića i Grad Zagreb, kao osnivača škola na tom području, odlučio prijaviti državnog inspektoratu. A da ne bi sam sebi „skočio u želudac“, predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak odlučio je sazvati žurni sastanak s ravnateljima bjelovarskih vrtića i škola kako bi se uvjerio da „njegovim“ školarcima sapuna ne nedostaje.

-Vidio sam kako na društvenim mrežama neki roditelji navode kako u pojedinim bjelovarskim školama nema sapuna, no ja nemam službenu informaciju o tome. Za svaki slučaj, za srijedu ujutro sazvali smo sastanak s ravnateljima bjelovarskih vrtića i škola na kojem ćemo razgovarati i o tome – kazao je Hrebak, dodajući kako ne misli tolerirati nestašice higijenskih sredstava niti u jednoj gradskoj odgojnoj ili obrazovnoj ustanovi.

-Grad Bjelovar je u posljednjih nekoliko godina obnovio sve školske objekte na gradskom području, temeljem čeha su za škole osigurane velike uštede. Samo zahvaljujući energetskoj obnovi gradskog dječjeg vrtića godišnje ta ustanova uštedi 400 tisuća kuna. Za taj novac se može kupiti jako puno sapuna i toaletnog papira, tako da nestašica istog jednostavno nije prihvatljiva. I to ne samo sada, u vrijeme prevencije koronavirusa, nego i inače – poručio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!