STIGLA POTVRDA Novi slučaj zaraze, nije povezan s ranijima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije su izvijestili kako su pristigli rezultati epidemiološkog  testiranja kontakta za prva dva slučaja iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica kojima je ranije utvrđena COVID-19 infekcija. Svi pristigli nalazi, među kojima je i dio nalaza testiranih zaposlenika OB „Dr. Tomislav Bardek“ je negativno.

Potvrđen je i novi pozitivan uzorak sa sumnjom na koronavirus osobe s područja Koprivničko-križevačke županije koja nije vezana za Dom za starije i nemoćne ili zdravstveni sustav, odnosno nije bila u doticaju s osobama iz ranije zabilježenih pozitivnih slučajeva. Ukupan broj osoba oboljelih od COVID-19 infekcije na području Koprivničko-križevačke županije porastao na ukupno 24 slučaja.

U koprivničkoj bolnici trenutno je  šest osoba  zaraženih koronavirusom i njihovo je stanje stabilno, izvijestio je ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Mato Devčić te dodao kako zdravstveni sustav dobro funkcionira te se u bolnici nastavlja s testiranjem zaposlenika i kontakata zaraženih osoba prema preporuci epidemiologa te u skladu s COVID-19 protokolima.

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke je kazao kako je u posljednja 24 sata zatečeno samo osam građana bez važeće e-propusnice, a u tom je razdoblju na područje policijske uprave iz inozemstva ušlo  oko 150 građana koji su u samoizolaciji. U tom periodu, dodao je Štimac, nije bilo kršenja mjera samoizolacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!