RAZGRABLJENO CJEPIVO Neki liječnici naručene doze su potrošili u dva dana!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zdravstveni djelatnici ne pamte tako velik interes građana za cijepljenje protiv gripe kakav vlada ove godine. U Hrvatskoj je osigurano 460 tisuća doza, a najavljena je nabava još 130 tisuća doza. Zbog epidemije, ove godine cijepljenje se ne obavlja u županijskim Zavodima za javno zdravstvo, već samo kod obiteljskih liječnika i u ljekarnama. A u ljekarnama je cjepivo razgrabljeno i više ga nema.

-Sve termine za cijepljenje smo popunili u samo tri dana. Cjepiva više nema, a vidjet ćemo hoće li, s obzirom na trenutnu situaciju, stizati nove doze – kazala nam je Katarina Fehir-Šola, ravnateljica Županijske ljekarne Bjelovar. Dodaje kako je interes bio velik te kako je, za razliku od prijašnjih godina, kad su se uglavnom cijepili stariji i kronično bolesnici, ovoga puta među cijepljenima ima i puno mladih ljudi.

U Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije potvrdili su nam kako se doza cjepiva više tražila i kod obiteljskih liječnika.

-Svaka ordinacija obiteljske medicine dobila je različite količine cjepiva, ovisno o broju pacijenata u svom timu, i ovisno o strukturi pacijenata. Zavod za javno zdravstvo im isporučuje sukcesivno cjepivo i interes građana je velik. Do današnjeg dana liječnički timovi nisu dobili niti sve naručene količine pa ćemo vidjeti potrebe za naručivanjem dodatnih količina kada potroše naručena cjepiva – kaže ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić.

Mnogi su pak naručene doze već potrošili.

-I kod nas je vladao jako velik interes, puno veći nego prijašnjih godina. Prvu isporuku cjepiva potrošili smo u samo dva dana. Osim starijih pacijenata i kroničnih bolesnika, dolaze nam i mladi ljudi. Svi oni koji nemaju pravo na besplatno cjepivo mogu ga kupiti u ljekarni i donijeti ovamo da ih cijepimo – kazala nam je dr. Martina Čukman Dugandžić iz ambulante u Rovišću.

U županijskom Zavodu za javno zdravstvo su nam potvrdili kako nove doze cjepiva stižu sutra, a distribucija prema liječnicima kreće u petak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!