Još uvijek nije kasno cijepiti se protiv gripe, a s obzirom na fluronu, to je i poželjno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za razliku od prijašnjih godina, ove sezone izostao je interes građana za cijepljenje protiv gripe. Krajem prošle godine u Bjelovarsko-bilogorsku županiju stiglo je 16.960 doza cjepiva, a većinu je županijski Zavod za javno zdravstvo distribuirao liječnicima opće medicine. U Zavodu je ostalo još oko 1500 doza, a kako su se prvi slučajevi gripe tek počeli evidentirati, ondje vjeruju da će interes građana za cijepljenje ipak malo porasti.

-Prvenstveno treba dati prednosti cijepljenju protiv koronavirusa, a onda se cijepiti protiv gripe. Dovoljno je da prođe otprilike dva jedna između ta dva cijepljenja – kaže v.d. ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vedran Trupac.

Da je interes za cijepljenje slab, potvrđuju i obiteljski liječnici.

-Ove godine zaista bilježimo manji odaziv na cijepljenje protiv gripe. Konkretno, u našoj ambulanti ove sezone odazvalo se oko 30 posto manje nego prošle. No, nedugo nakon što je u Hrvatskoj potvrđen prvu slučaj flurone, kombinacije gripe i korone, javilo nam se nekoliko pacijenata koji su izrazili želju da se ipak cijepe protiv gripe – kazala nam je dr. Martina Čukman, liječnica opće medicine u Rovišću.

Bez obzira što se gripa već pojavila, za cijepljenje još uvijek nije kasno, pa liječnici pozivaju građane da još tijekom ovoga mjeseca dođu na cijepljenje.

U Ljekarni Bjelovar ove su sezone organizirali samo jedno cijepljenje u svom prostoru, također zbog slabijeg interesa, no ako više građana bude zainteresirano, poručuju, organizirat će nove termine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!