Završena sezona grijanja u šest gradova, je li vaš među njima?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S obzirom na povoljne vremenske uvjete, HEP-Toplinarstvo će u ponedjeljak, 9. svibnja, završiti ogrjevnu sezonu za približno 130.000 krajnjih kupaca u  Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

U ponedjeljak će se početi s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, priopćilo je u petak HEP-Toplinarstvo.

Nakon toga počinju radovi na toplinskim sustavima, tako da HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno 30 kilometara postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko četiri kilometra nove trase.

Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., mogu provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.

Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade.

Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

Ogrjevna sezona 2022./2023. počet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022. (Hina)

Foto: Pexels

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!