MAŠKARE U DOBROVCU Isključivo ručno rađene maske ulaze u izbor za nagrade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Fašničke aktivnosti bliže se u Dobrovcu nadomak Lipika. Naime, tamošnja Udruga za očuvanje narodnih običaja LIDO organizira tradicionalni 13. maskenbal koji će se održati u restoranu Ergela u Lipiku. Kroz dosadašnjih 12 maskenbala prošlo je više od dvije tisuće maski. Predsjednik Udruge Lido, Marijan Polleto, čovjek je koji raspolaže svim bitnim informacijama.

FOTO: FACEBOOK LIDO DOBROVAC

– Sudjeluju sve osobe dobre volje koje se usput mogu i dobro zabaviti, bile maskirane ili ne. Imamo rezervacije koje se kreću od 70 kuna, tu je uključena večera i osigurano mjesto. Velik je odaziv ljudi i zato je broj mjesta ograničen. Tu je i tombola te bogate nagrade za maske. Isključivo nagrađujemo masku koja je ručno izrađena. Kao članovi komisije izbjegavamo nagrađivati kupovne maske jer najlakše je kupiti masku i doći. Stvarno bude raznih maski pa nam je teško izabrati prvo, drugo i treće mjesto – rekao je Polleto.Maskirani gosti dolaze iz dalekih krajeva.

– Imamo redovitu grupu iz Garešnice koja se uvijek, kažu, dobro provede. Cijeli maskenbal pokrenuli smo od ničega, nas par sastalo se i odlučilo imati maškare. No to nisu poklade, karneval nego tradicionalne maškare što znači oblačenje u ono što imaš i druženje – rekao je Polleto.

FOTO: FACEBOOK LIDO DOBROVAC

Udruga Lido organizira tri velike manifestacije u godini. Osim ovog maskenbala, tu su još Ivanjski krijesovi i tradicionalno slavonsko kolinje. Udruga ima i odličnu suradnju s Gradom Lipikom koji prati i financijski podupire većinu manifestacija. Za  maskenbal se još stigne izraditi vlastita, originalna maska i pridružiti se ekipi u Dobrovcu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!