NIKAD VEĆI PRORAČUN Nova daruvarska godina u znaku obnove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Grad Daruvar za ovu je godinu isplanirao najveći proračun u povijesti – „težak“ je preko 70 milijuna kuna. Ta bi sredstva trebala biti osigurana i iskorištena za dovršetak brojnih započetih projekata, ali i realizaciju nekih potpuno novih, otkriva daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

– Drago mi je da mogu reći kako nam je prošao projekt prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Skoro desetak i više milijuna kuna je u tome, obnova planinarskog doma Petrov vrh i obnova bivše stanice radio Daruvara gdje će biti jedan digitalni hub i prilika za zapošljavanje novih ljudi – rekao je Lneniček.

Jedan od značajnijih projekata koji su uvršteni u novi proračun je i nastavak obnove dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“.

– Ukupna investicija je devet milijuna kuna s tim da je podijeljena u dva dijela. Prvi dio bio je gotov do kraja prošle godine u iznosu od četiri milijuna kuna, a drugi dio iznosa spreman je za ovu godinu – rekao je Lneniček.
Značajnijim projektima treba dodati i višemilijunski projekt zamjene javne rasvjete. Ove godine grad bi tako trebao dobiti modernu LED rasvjetu koja, osim estetike, garantira i značajne uštede u budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!