Tomašević je dobio izbore jer je bio protiv Resnika, a danas je njegov najstrastveniji zagovaratelj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gledajući danas prosvjede protiv spalionice Resnik ispred zgrade gradske skupštine, zapitao sam se kad će Tomaševiću i ostatku ekipe više dosaditi taj njihov aktivizam. Ok, dečki, znamo da ste protiv spalionice otpada na Resniku, ne morate prosvjedovati svakog dana, pa zar nije bolje da skupite glave zajedno i pronađete neko rješenje. Najlakše je nositi transparente i vikati parole u megafon.

Trebalo mi je, priznajem, neko vrijeme da shvatim da među prosvjednicima uopće nema Tomaševića.
Doista, iako su poruke i transparentni u dlaku identični onima s prosvjeda koji je Možemo! organizirao 17. travnja 2017. godine, Tomašević je sada s druge strane. Tomašević je sada bandićevci, a ovi dječaci i djevojke iz Zelene akcije koji prosvjed organiziraju danas, to su tomaševićevci.

Parole su ostale iste, jedino su govornici zamijenili strane. Tomašević iz 2017. godine gorljivi je protivnik spalionice na Resniku, a Tomašević iz 2024. godine strastveni je pobornik iste te spalionice.

Tomislav Tomašević 2017. godine optuživao je tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića da „ni nakon 17 godina upravljanja Gradom nije riješio problem odlagališta Jakuševec s kojeg se i dalje širi nesnosan smrad u istočnom dijelu Novog Zagreba, u naseljima Dugave, Travno, Zapruđe, Jakuševec i Utrina.“

Isti taj Tomislav Tomašević 2024. godine, sedam godina kasnije, otpuhuje prašinu s istog tog Bandićevog plana spalionice na Resniku, ali ovoga puta o tom projektu govori u superlativima.

Štoviše, manirom iz nekih davnih crnih vremena današnji Tomašević najavljuje da će razotkriti svakoga tko će govoriti protiv Resnika, valjda u želji da se taj dio njegove prošlosti zakopa. No, kako ga zakopati kad je upravo na tomu dobio izbore?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!