Wannabe premijerka svoj status vječne studentice uzdiže na pijedestal

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otkako je počela predizborna kampanja, na Facebooku me stalno napada Sandra Benčić koja objašnjava zašto je studirala 18 godina. Nije, kaže, rođena sa zlatnom žicom. Trebalo bi pisati da nije rođena sa zlatnom žlicom, ali to „l” se negdje izgubilo. Vjerojatno ni Možemo nema zlatnu žlicu pa nemaju za lektora.

No, sama potreba da se kandidatkinja za premijerku reklamira na način da objašnjava zašto nije diplomirala u roku, nego je taj rok prekoračila za brat-bratu jedno čitavo desetljeće doista je fascinantna.

Kao birač, volio bih imati premijera koji je faks završio u roku. Još više bih volio ga je završio i prije roka, da je rasturio, dobio dekanovu nagradu, bio najbolji otkako je fakultet dobio dopusnicu.

S druge strane, nisam od onih kojima je diploma presudna pa bih čak i kandidatu sa svjedodžbom oprostio ako bi me uvjerio u svoje sposobnosti i dao mi dovoljno dobar razlog zašto nije studirao.

Ali da me netko uvjerava, i to putem plaćenog oglasa koji mi iskače kao iz paštete, da je studirao čak 18 godina jer „nije rođen sa zlatnom žlicom”, to teško mogu provariti.

Želi li nam kandidatkinja za premijerku poručiti da fakultete u roku mogu završiti samo bogati? Nije li to uvreda za 90 posto visoko obrazovanih građana. Za diplomu u roku ne treba biti rođen sa zlatnom žlicom – treba biti discipliniran, vrijedan, imati radne navike i klikere u glavi.

I to je to. Upišeš faks, završiš ga u roku, dobiješ diplomu, ideš dalje. Ne radiš dramu oko toga. Ne kriviš materijalni status svojih roditelja ako ne završiš faks na vrijeme jer to nije ni lijepo ni pošteno prema njima.

Foto: FAH/Facebook Možemo!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!