PROBLEMI MALIH NOGOMETNIH KLUBOVA Manjak igrača, ali i financija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na financijsku pomoć Općine i ove godine mogu računati đulovačke udruge. Đulovac je raspisao javni natječaj za financiranje programa i projekata javnih potreba u kulturi i sportu na koji će se sigurno javiti i NK Tomislav. Prošle je godine klub na tom natječaju povukao 60 tisuća kuna, a bez općinskog financiranja đulovački nogometaši ne bi opstali, iskren je tajnik kluba, Kristo Ivić.

– Mi nemamo sponzora, pasivan je to kraj. Onaj tko je obrtnik slabo poduzima išta da nam pomogne. Glavna financijska pomoć dolazi od Općine, pomažu kod utakmica, opreme, prehrane igrača, održavanje igrališta i slično – rekao je Ivić.

NK Tomislav kao i brojne druge male nogometne klubove, uz financiranje muči i nedostatak igrača. Sve ih je teže pronaći.

– Ranije je bio problem izbora, odnosno koga staviti u ekipu, a danas je puno njih otišlo raditi izvan zemlje. Što se tiče mlađih igrača, dosta “štekaju”, nekada dođu na utakmicu, nekada ne – jada se Ivić. 

Đulovački nogometni klub igra u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi Jug. Rado bi zaigrali i u višem rangu, ali su svjesni kako je to ipak samo san.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!