STOLNOTENISKI TURNIR Zapadna Slavonija okupljena u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stolnotenski klub Bjelovar bio je domaćin 4. otvorenom turniru regije Zapadna Slavonija za klince i klinceze te najmlađe kadete i kadetkinje. Rezultati ovog turnira se boduju za regionalnu rang listu, a mali sportaši tako stječu pravo natjecanja na Prvenstvu regije koje će se održati u ožujku ove godine. Na turnir u Bjelovar stigli su mladi stolnotenisači iz Virovitice, Požege i Slavonskog Broda, a okupilo se čak 60 natjecatelja koji su se natjecali u četiri kategorije – klinci, klinceze, najmlađi kadeti i najmlađe kadetkinje.

Za domaći klub ovo je bila sjajna prilika da nastupe djeca koja još uvijek idu u školu stolnog tenisa te da djeca ali i njihovi roditelji, bake i djedovi, vide kako kako izgleda natjecanje u stolnom tenisu te da vide napredak svoje djece.

U kategorija klinceza natjecala se Karla Rubil i zauzela sjajno treće mjesto u utješnom ždrijebu. David Sabolović i Andrej Tomić natjecali su se u kategoriji klinaca te su osvojili prvo mjesto Andrej, te drugo mjesto David. Klinceza Karla i klinci Andrej i David tako su sjajno debitirali kao mali stolnotenisači na svom prvom turniru.

U kategoriji najmlađih kadetkinja nastupile su: Klara Končar, Lucija Cvitković, Petra Pucarin, Ema Martinovski, Vlatka Kovačić i Lea Hautman. Klara Končar je osvojila prvo mjesto, Lucija Cvitković drugo mjesto dok su ostale najmlađe kadetkinje igrale utješni ždrijeb te napravile slijedeće rezultate: Kovačić i Hautman dijele treće mjesto, Pucarin je bila srebrna dok je Martinovski osvojila zlatnu medalju.  Kod najmlađih kadeta nastupili su Marko Pajić, Jakov Roland, Lovro Vučemilo i Frane Marin. Marko Pajić je stigao do četvrtine finala, Jakov Roland do osmine finala glavnog ždrijeba dok su Frane Marin i Lovro Vučemilo ispali u četvrtini finala utješnog ždrijeba svog prvog stolnoteniskog turnira.

Mladi stolnotenisači već su nastavili vrijedno dalje trenirati, a neke već čeka novi turnir ovaj vikend.

Osim onih najmlađih, u isto vrijeme u istoj dvorani natjecale su se i seniorke Ivana Grgić, Matea Dolenec i Inga Varga na kvalifikacijama za pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Iako su djevojke pokazale dobru igru, za daljnje natjecanje kvalificirala se samo Ivana Grgić dok su Varga i Dolenec dijelile treće mjesto što nažalost ovaj put nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!